ОРГАНІЗАЦІЙНО – ЕКОНОМІЧНІ ОСНОВИ КОМЕРЦІАЛІЗАЦІЇ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ




  • скачать файл:
Название:
ОРГАНІЗАЦІЙНО – ЕКОНОМІЧНІ ОСНОВИ КОМЕРЦІАЛІЗАЦІЇ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету та головні завдання дисертаційної роботи, визначено об`єкт, предмет наукового дослідження, охарактеризовано наукову новизну, розкрито практичне значення отриманих результатів, ступінь і характер апробації.

У першому розділі «Комерціалізація як основа ефективного функціонування залізничного транспорту в ринкових умовах» узагальнено теоретичні підходи щодо визначення сутності і змісту комерціалізації залізничного транспорту; проведено аналіз теорії і практики комерціалізації залізниць світу; досліджено проблемоутворюючі фактори залізничної галузі України та визначено передумови її ефективної комерціалізації.

Теорія та практика комерціалізації залізниць світу свідчать, що для успішної адаптації залізничного транспорту до умов ринкової економіки та підвищення його конкурентоспроможності на ринку транспортних послуг необхідно, щоб залізниці функціонували за законами ринку. В умовах активізації конкуренції на ринку транспортних послуг кожний господарчий суб’єкт ставить за мету своєї діяльності максимізацію прибутку. Між тим, структурні підрозділи залізничного транспорту країни, які в теперішній час не є юридичними особами, не вмотивовані щодо отримання залізницями максимального прибутку, хоча діяльність кожного з них спрямована на забезпечення єдиного перевізного процесу. У зв’язку з цим виникає необхідність перебудови внутрішньої структури залізничного транспорту з урахуванням сучасних вимог ринку.

Аналіз фінансових результатів роботи залізничного транспорту за 2006 – 2010 рр. показав, що вантажні перевезення є прибутковими (рис.1). Перевезення ж пасажирів у міжнародному сполученні, починаючи з 2007 р. є прибутковими, а у внутрішньодержавному (крім приміського) та приміському сполученнях залишаються збитковими, причому збитки від цих перевезень постійно зростають (табл. 1), що унеможливлює оновлення матеріально – технічної бази залізничного транспорту навіть на рівні  простого відтворення.

 

 

Рис. 1. Рентабельність вантажних та пасажирських перевезень у 2006 – 2010 рр.

Нові можливості розкриття потенціалу залізничного транспорту України пов’язані з реформуванням галузі, в процесі якого відбувається фінансове виокремлення природно - монопольного і потенційно конкурентного секторів, що вимагає, перш за все, комерціалізації залізничного транспорту. Уточнення економічного  змісту  комерціалізації дозволяє розглядати її як систему заходів, 

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)