ЕФЕКТИВНЕ ВИКОРИСТАННЯ ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ ТА УДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМУ МОТИВАЦІЇ ПРАЦІ В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ




  • скачать файл:
Название:
ЕФЕКТИВНЕ ВИКОРИСТАННЯ ТРУДОВИХ РЕСУРСІВ ТА УДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМУ МОТИВАЦІЇ ПРАЦІ В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

У першому розділі Теоретико-методичні засади використання трудових ресурсів та удосконалення механізму мотивації праці в сільськогосподарських підприємствах” досліджено питання сутності категорій „трудові ресурси” в сільському господарстві та їх с народногосподарське значення, розкриті аспекти мотивації праці, ефективності використання трудових ресурсів, подальшого розвитку соціально-трудових відносин і обґрунтовано методику дослідження та методичні підходи до визначення ефективності використання трудових ресурсів та мотивації праці в сільськогосподарських підприємствах.

 У результаті аналізу понятійного апарату встановлено, що трудові ресурси — найважливіша складова діяльності будь-якого підпри­ємства. Це сукупність здатних до праці людей, які мають необхідний фізичний розвиток, знання та практичні навики, приймають або спроможні приймати участь у виробництві матері­альних та духовних благ.

 Встановлено, що трудові ресурси є головною складовою продуктивних сил суспільства. Встановлено, що структура трудових ресурсів включає такі компоненти як: стать, вік, освіта, кваліфікація, плинність, досвід роботи, продуктивність праці, мобільність, місце проживання, національність і мова, релігія. Виділення компонентів структури трудових ресурсів у соціально-вікові групи буде основою для розробки і складання довгострокових цільових програм сільськогосподарського розвитку.

Доведено, що система класифікації чинників впливу на розвиток трудових ресурсів передбачає їх розподіл на географічні, галузеві, демографічні, зайнятості, соціальні,  організаційно-економічні й виробничо-технічні, політичні  (рис. 1).

Раціональне використання трудових ресурсів передбачає насамперед забезпечення їх нормальної зайнятості, пропорційний їх розподіл по галузях виробництва і на території, досягнення ними найвищої продуктивності праці. Велике значення при вивченні забезпеченості трудовими ресурсами сільськогосподарських підприємств є їх збалансованість з наявними робочими місцями, виявленням чинників їх впливу, атестації робочих місць, та планування.

Дослідженням встановлено, що використання трудових ресурсів, їх потенціал та рівень відтворення залежить від розвитку механізму мотивації праці в сільськогосподарських підприємствах. Результати дослідження питання мотивації трудових ресурсів та її вплив на їх ефективність свідчать, що основним мотивом для працівників є матеріальна винагорода.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)