УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМИ ПОТОКАМИ МЕТАЛУРГІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ




  • скачать файл:
Название:
УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМИ ПОТОКАМИ МЕТАЛУРГІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ В СУЧАСНИХ УМОВАХ ГОСПОДАРЮВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

У вступі обґрунтовано актуальність вибраної теми дисертації, визначено мету і основні завдання, методологічну основу дослідження, відображено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, подано інформацію щодо апробації результатів дисертаційної роботи.

У першому розділі «Теоретичні аспекти управління фінансовими потоками металургійних підприємств» виявлено сучасні тенденції економічного розвитку підприємств металургійної промисловості, найважливішої базової галузі економіки Донецької області і України в цілому; уточнено загальні підходи до управління фінансовими потоками металургійних підприємств в сучасних умовах господарювання; проаналізовано та узагальнено концептуальні основи побудови діючих систем управління фінансовими потоками промислових підприємств та запропонована авторська концепція формування гнучкої системи управління фінансами металургійних підприємств.

Діяльність металургійних підприємств України характеризується впливом нестабільного зовнішнього середовища, що негативно відображається на результатах їхньої діяльності та спричиняє наявність проблем, обумовлених недостатнім обсягом фінансових ресурсів. Необхідність вирішення цих проблем вимагає формування гнучкої системи управління фінансами металургійних підприємств.

Металургійна промисловість України відноситься до однієї з тих провідних галузей, продукція яких вже в даний час є в достатній мірі конкурентоздатною на світових ринках. Такий стан речей визначає надзвичайно високу, якщо не основну, роль металургійного комплексу у вирішенні як поточних, так і стратегічних завдань соціально-економічного розвитку країни. Металургійні підприємства України забезпечують більше 25% промислового виробництва та 40% валютних надходжень держави, більше 10% надходжень до державного бюджету. За даними Держкомстату України питома вага галузі в промисловому виробництві найбільша і складає близько 30%.

Фінансове управління є невід'ємною складовою загальної системи управління господарською діяльністю підприємством і визначається комплексом принципів, методів і форм організації управлінням всіма аспектами його фінансової діяльності. Виходячи з того, що елементом фінансового менеджменту підприємства є управління фінансовими потоками, його можна визначити як систему, що включає комплекс принципів, методів і форм організації управління рухом фінансових ресурсів підприємства (рис. 1), що забезпечують його ефективну діяльність. Фінансовий потік є основним об'єктом управління фінансового менеджменту підприємства. Управління фінансовими потоками, будучи елементом фінансового менеджменту підприємства, має свої особливості. Для їх повної характеристики були використані такі наукові підходи: системний, ситуаційний та процесний.

Перший підхід полягає в тому, що система управління фінансовими потоками як частина загальної управлінської системи, повною мірою залежить від техніко-економічних можливостей, організаційно-правових особливостей і сфери діяльності підприємства. Другий підхід передбачає, що система управління фінансовими потоками обслуговує фінансову систему підприємства, внутрішня структура якої відображає всі види і форми його фінансової діяльності. Кожна сфера фінансових стосунків має свою гамму фінансових потоків і схему їх організації. Третій підхід полягає в використанні потокового методу для визначення об'єкту управління, при якому фінансове функціонування підприємства розглядається на базі схем руху його фінансових ресурсів - фінансових потоків.

Застосування теорії управлінських систем до управління фінансовими потоками дозволило побачити процес управління рухом фінансових ресурсів підприємства в єдності складових його частин: обліку, аналізу, планування і контролю.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)