ПЕДАГОГІЧНА ТЕХНОЛОГІЯ ФОРМУВАННЯ ЕСТЕТИЧНОЇ СКЛАДОВОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ОФІЦЕРІВ-ПРИКОРДОННИКІВ




  • скачать файл:
Название:
ПЕДАГОГІЧНА ТЕХНОЛОГІЯ ФОРМУВАННЯ ЕСТЕТИЧНОЇ СКЛАДОВОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ОФІЦЕРІВ-ПРИКОРДОННИКІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ

У першому розділі – «Проблема формування естетичної складової професійної підготовки майбутніх офіцерів-прикордонників» проведено теоретичний аналіз та узагальнення педагогічної, психологічної та ін. літератури
з проблеми формування естетичних якостей у військовослужбовців, визначено сутність, зміст та особливості формування естетичної складової професійної підготовки майбутніх офіцерів-прикордонників.

Аналіз досвіду роботи командного і науково-педагогічного складу НАДПСУ
в сучасних умовах свідчить, що їхня діяльність в естетичному напрямку є педагогічно недостатньою. Це пояснюється тим, що в навчально-виховному процесі більшою мірою функціонує модель знаннєвої педагогіки, однак приділяється недостатньо уваги інформації про її естетичну складову.

Естетичну складову професійної підготовки курсанта-прикордонника
подано як інтегральну особистісну освіту, сукупність якостей, властивостей, виявів, які надають можливість майбутньому офіцеру-прикордоннику повноцінно сприймати прекрасне, адекватно оцінювати твори мистецтва, бути активним
в естетичному перетворенні навколишньої військово-соціальної дійсності та самореалізовуватись в естетично-творчій діяльності органів та підрозділів ДПСУ.

Формування естетичної складової професійної підготовки майбутніх офіцерів-прикордонників є цілеспрямованим, організованим і контрольованим педагогічним процесом розвитку у курсанта естетичного ставлення до дійсності і естетичної діяльності, тобто розвитку стійких механізмів регуляції естетичної свідомості, естетичних стосунків та естетичної поведінки з метою використання під час служби в органах та підрозділах ДПСУ.

З метою визначення сучасного стану формування естетичної складової професійної підготовки курсантів-прикордонників та особливостей зазначеного процесу було проведено пошуковий експеримент серед курсантів усіх курсів НАДПСУ. Проведене дослідження засвідчило, що рівень сформованості естетичних якостей у курсантів є недостатній. На процес, який вивчається, впливає також ставлення курсантів до мистецтва. У дослідженні визначено інтелектуальний, емоційний і діяльнісний компоненти естетичної складової професійної підготовки курсантів-прикордонників.

У другому розділі – «Обґрунтування педагогічної технології формування естетичної складової професійної підготовки майбутніх офіцерів-прикордонників» – охарактеризовано розроблену педагогічну технологію формування естетичної складової професійної підготовки майбутніх офіцерів-прикордонників, обґрунтовано педагогічні умови ефективного формування естетичної складової професійної підготовки майбутніх офіцерів-прикордонників та подано детальну характеристику їх реалізації.

Під час моделювання педагогічної технології формування естетичної складової професійної підготовки майбутніх офіцерів-прикордонників використано особливості визначення компонентів педагогічних технологій, які подано у дослідженнях таких науковців, як А. А. Кучеренко, Н. М. Логінова, В. П. Матвійчук, М. О. Мацишин, О. В. Мисечко та ін. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)