РОЗВИТОК МОТИВАЦІЇ ПРАЦІ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ПРОМИСЛОВИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ




  • скачать файл:
Название:
РОЗВИТОК МОТИВАЦІЇ ПРАЦІ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ ПРОМИСЛОВИМИ ПІДПРИЄМСТВАМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У першому розділі“Теоретичні аспекти мотивації праці на промислових підприємствах” подано аналіз та обґрунтовано концептуальні підходи до мотивації праці на підприємствах.

Поняття мотивації широко вживається в управлінні персоналом. Нові економічні відносини породжують і нові вимоги до персоналу, пов’язані з формуванням нової свідомості, менталітету, а отже, методів мотивації. Таким чином, у сучасних умовах ефективне управління персоналом неможливо без розуміння самої мотивації як явища чи процесу діяльності.

Найбільш повно трактують мотивацію праці В.В. Травін і В.А. Дятлов, а саме як прагнення працівника задовольнити потреби (отримати певні блага) за допомогою трудової діяльності. Однак це судження авторів подано з позиції працівника, але не керівника. Крім того, це визначення можна вважати керівництвом до дії в системі управління організацією.

У результаті узагальнення наведених у дисертації трактувань мотивації праці випливає висновок, що мотивація – це процес спонукання кожного співробітника (усіх членів колективу) до активної діяльності для задоволення своїх потреб і для досягнення цілей організації.

Це визначення показує тісний зв’язок управлінського та індивідуально-психологічного змісту мотивації, заснованого на тому, що управління соціальною системою й людиною містить у собі обов’язковий елемент узгодження цілей об’єкта та суб’єкта управління. Його результатом буде трудова поведінка об’єкта управління і, зрештою, певний продукт трудової діяльності.

Головним постулатом поведінкової школи управління є таке твердження: правильне застосування науки про поведінку завжди буде сприяти підвищенню ефективності, як окремого працівника, так і організації в цілому. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)