УПРАВЛІННЯ МОТИВАЦІЄЮ ПЕРСОНАЛУ ТОРГОВЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА НА ПРИНЦИПАХ ЛОГІСТИКИ




  • скачать файл:
Название:
УПРАВЛІННЯ МОТИВАЦІЄЮ ПЕРСОНАЛУ ТОРГОВЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА НА ПРИНЦИПАХ ЛОГІСТИКИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНОЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У вступі дисертаційної роботи обґрунтовано сутність і значущість наукової проблеми, що розглядається, визначено об’єкт і предмет дослідження, сформульовано мету і завдання, наукову новизну та практичне значення отриманих результатів, визначено особистий внесок здобувача та апробацію отриманих результатів.

У першому розділі «Теоретичні проблеми управління мотивацією персоналу торговельного підприємства на принципах логістики» представлено результати дослідження сутності та ролі мотивації і в системі управління персоналом торговельного підприємства, уточнено принципи управління мотивацією працівників торговельного підприємства з використанням логістичних інструментів, обґрунтовано механізм формування логістично-мотиваційного середовища на торговельному підприємстві

Необхідність пошуку шляхів удосконалення процесу управління мотивацією персоналу на торговельних підприємствах України зумовлюється низкою чинників, які підтверджують актуальність та необхідність проведення наукових досліджень у напрямку вдосконалення процесу управління мотивацією персоналу торговельних підприємств в Україні, оскільки на сучасному етапі торгівля є однією з галузей економіки, що розвиваються найбільш динамічно не дивлячись на недосконале бізнес-середовище і нормативно-правове регулювання цієї діяльності. Потребують поглиблення окремі аспекти щодо визначення сутності та ролі мотивації в системі управління персоналом на торговельному підприємстві.

Проведені дослідження показали, що управління мотивацією є, з одного боку, функціональною підсистемою в системі управління персоналом, а з іншого – комплексним завданням і функцією щодо управління персоналом, яке повинно бути вирішеним задля досягнення цілей підприємства. Виходячи з цього можна зробити висновок про те, що сутність управління мотивацією в системі управління персоналом полягає в дієздатності всіх підсистем, а саме: створенні сприятливих умов праці, поліпшенні трудових відносин, вдосконаленні обліку кадрів, планування, прогнозування та маркетингу персоналу тощо. Звідси можна зробити висновок про те, що мотиваційна функція управління персоналом повинна бути реалізованою шляхом комбінування взаємопов’язаних методів управління мотивацією та персоналом, які застосовуються задля вдосконалення системи управління персоналом за її складовими підсистемами. При цьому кожна з підсистем вдосконалюється шляхом комбінування груп пов’язаних методів управління персоналом і мотивації (табл. 1.).

Виходячи з максимальної кількості конкретних мотиваційно-трудових потреб, які мають безпосереднє відношення до праці та виокремленні у наукових дослідженнях російських  і українських вчених, проведено їх групування за методами мотивації. Отримані результати дослідження дозволяють стверджувати про те, що розгляд процесу управління мотивацією працівників торговельного підприємства в ланцюгу «виробництво – торговельне підприємство – споживач» і вдосконалення цього процесу повинно ґрунтуватися на використанні сучасної форми логістичного утворення – принципової схеми управління товарними, інформаційними і матеріальними потоками,  яка об’єднує виробника та споживача – логістичному ланцюзі.

У дослідженнях окремих учених-економістів простежується безпосередня залежність між процесами управління мотивацією працівників і логістичною системою на окремих стадіях управління логістичними потоками на підприємстві. В той же час, комплексним підходам до процесу управління мотивацією працівників на всіх стадіях здійснення торговельних операцій у дослідженнях не приділяється достатньо уваги. Виходячи з цього, виникає суттєва проблема балансування між двома важливими процесами менеджменту – управління мотивацією та управління логістичною системою і логістичними потоками. Тому запропоновано схему процесу управління мотивацією працівників торговельного підприємства з використанням логістичних інструментів (рис. 1).  Дотримання цих принципів дозволяє на практиці збалансувати два процеси (управління мотивацією та управління логістикою) і на основі оцінки вжити заходи щодо вдосконалення цих процесів з метою досягнення цілей підприємства.

У дисертації обґрунтована необхідність застосування системного та стратегічного підходів до підбору відповідних типів працівників і мотиваторів. При цьому, виходячи з характеристики логістичної системи мотиватори повинні бути пов’язаними з усіма ланками та вимогами щодо її ефективного функціонування. Таким чином обґрунтовується думка про те, що логістична та мотиваційна системи на торговельному підприємстві повинні бути взаємопов’язаними та, у сукупності, формувати єдиний механізм, впровадження якого забезпечує створення сприятливого логістично-мотиваційного середовища (ЛМС) задля розвитку підприємства.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)