ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ\'Я В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
Название:
ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РОЗВИТКУ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ\'Я В УКРАЇНІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету та основні завдання дослідження, визначено об’єкт, предмет і методи дослідження, охарактеризовано наукову новизну отриманих результатів, а також розкрито їх теоретичну і практичну значущість, наведено дані про впровадження й апробацію основних положень та їх відображення в наукових публікаціях здобувача.

У першому розділі “Основні теоретичні аспекти фінансового забезпечення охорони здоров’я комплексно досліджено основні теоретичні й методичні засади оптимізації та підвищення ефективності фінансового забезпечення закладів охорони здоров’я.

В дослідженні теоретично обґрунтовано ефективність перерозподілу державних ресурсів медичної галузі України, що передбачає зміну не стільки обсягів, скільки спрямованості коштів на досягнення позитивного результату від їх використання. Такому способові підтримання галузі, за якого обсяг державного фінансування не пов'язаний з кінцевим результатом, неминуче притаманні корупція та нецільове використання коштів. Головною перевагою індивідуалізації фінансування медичних послуг є сувора залежність величини фінансування від обсягу допомоги. Обов'язковою умовою життєздатності такої системи є жорстка платіжна дисципліна з боку держави та всеохоплюючий державний контроль за якістю надання медичної допомоги, за результатами діяльності закладів охорони здоров'я, за ефективним витрачанням бюджетних коштів. На основі наданої в роботі аргументації можна дійти висновку: усе це дозволить підвищити доступність та контрольованість медичної допомоги, послабити фінансове навантаження на бюджет, оптимізувати використання бюджетних коштів, що стане ефективним як для суспільства, так і для держави, сприятиме посиленню контролю за цінами та всією діяльністю медичної галузі як в бюджетному секторі, так і в позабюджетному, пов’яже фінансові потоки з обсягами й результатами діяльності (це відображено у п. 2 новизни).

В дисертаційному дослідженні розкривається зміст й пропонується визначення фінансової надійності діяльності медичних закладів, що оцінюється на основі системи інформативних аналітичних індикаторів фінансової надійності, наведених автором, що поєднують фінансування зі споживчими результатами діяльності, з метою розбудови об’єктів оцінки й контролю, порівняння запланованих норм і стандартів функціонування з фактичними результатами діяльності для виявлення відхилень в результатах (рис. 1) (на цій основі було сформульовано п. 1 новизни).

Автор переконує, що надійність та якість медичної допомоги може бути оцінена за легкодосяжним набором статистичних даних по нозологічних групах – за показниками надійності та якості медичної допомоги. Коли ці показники виражені вартісно, як пропонує автор, то їх можна вважати фінансовими показниками надійності та якості надання медичних послуг по визначеному нозологічному ряду. Таким чином, вартісна методика розрахунків показників оцінки надійності надання медичної допомоги посилює взаємозв’язок фінансування з надійністю та якістю медичних послуг.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)