ПОЛИТИКА ЭКОНОМИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТИ УКРАИНЫ И МЕХАНИЗМ ЕЕ РЕАЛИЗАЦИИ




  • скачать файл:
Название:
ПОЛИТИКА ЭКОНОМИЧЕСКОЙ БЕЗОПАСНОСТИ УКРАИНЫ И МЕХАНИЗМ ЕЕ РЕАЛИЗАЦИИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У розділі 1 - «Теоретичні основи формування політики економічної безпеки країни» -   проаналізовано сутність і зміст поняття «економічна безпека», сформульовано концептуальні підходи до визначення цього поняття; виявлено особливості формування політики економічної безпеки.

Визначено, що економічна безпека суспільства в цей час розглядається як базова складова національної безпеки, яка у значній мірі визначає як можливості розвитку інших функціональних сфер життєдіяльності суспільства, так і їх безпеку. Економічна безпека – це сукупність умов і факторів, що  забезпечують   незалежність   національної   економіки,    її стабільність  і  стійкість,  здатність  до  постійного   відновлення   і самовдосконалення. Огляд підходів до визначення поняття «економічна безпека» засвідчив незавершеність вихідних положень теорії безпеки, що багато в чому обумовлено відсутністю узгодженого понятійного апарата в цій області. Виділено декілька існуючих підходів до визначення поняття «економічна безпека», представлених на рис. 1.

Запропонований в дослідженні підхід ґрунтується на положенні про те, що економічна безпека являє собою необхідну умову керованості національної економічної системи в процесі досягнення цілей виживання і розвитку суспільства з урахуванням її циклічної та нелінійної динаміки. Перехід від категорій ефективності до категорій керованості у визначенні поняття «економічної безпеки» обумовлений об'єктивними закономірностями розвитку національної економіки як системи, що передбачають не тільки циклічність її динаміки, але й нелінійний характер розвитку. У цьому контексті передбачається, що, незалежно від стадії еволюції національної економіки як системи, збереження її керованості в процесі забезпечення цілей виживання і розвитку суспільства і є основним завданням економічної безпеки. З огляду на той факт, що економічна безпека розуміється як необхідна умова керованості національної економіки як системи, визначено тісний зв'язок цього поняття з поняттям «економічна стратегія», а процесу забезпечення економічної безпеки – із  процесом стратегічного цілепокладання. Виявлено особливості формування політики економічної безпеки. Зокрема, політика економічної безпеки визначається на основі обраних принципів, що створюють політичну і правову базу для оцінки зовнішніх і внутрішніх загроз, формування національних економічних інтересів і стратегії економічної безпеки. Обґрунтовано положення про те, що процес формування політики економічної безпеки є частиною процесу стратегічного державного управління і, виходячи з цього, повинний розглядатися не як окремий процес, заснований на виявленні на основі методів аналізу і прогнозу зовнішніх і внутрішніх загроз для національної економіки, а як етап процесу розробки і реалізації стратегії соціально-економічного розвитку країни.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)