РЕГУЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ЗЛИТТЯ І ПОГЛИНАННЯ В КОНТЕКСТІ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ




  • скачать файл:
Название:
РЕГУЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ЗЛИТТЯ І ПОГЛИНАННЯ В КОНТЕКСТІ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету, завдання, об’єкт і предмет дослідження, наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.

У першому розділі “Теоретичні засади регулювання процесів злиття та поглинання в контексті економічної безпеки країни” розкрито економічну сутність процесів злиття та поглинання суб’єктів господарювання, загальні концептуальні та методичні засади регулювання даних процесів, питання економічної безпеки країни в контексті корпоративної консолідації.

У дисертаційній роботі відзначено, що серед науковців відсутня єдність у підходах до трактування поняття “злиття і поглинання”, що викликає термінологічну плутанину та знижує практичну цінність проведених досліджень.
На основі теоретичного аналізу сутнісного змісту поняття
злиття і поглинання виділено їх визначальну ознаку – встановлення контролю одного підприємства над іншим. Запропоновано трактувати злиття і поглинання як процес встановлення контролю однієї компанії над іншою з подальшою реорганізацією або без неї.

Враховуючи, що злиття і поглинання можуть призвести до формування потужних підприємницьких структур, спроможних суттєво впливати на економічну ситуацію у країні, а також з огляду на елементи опортунізму у мотивації їх учасників, особливу увагу приділено характеристиці наслідків злиття і поглинання для національної економіки (табл. 1).

В результаті ідентифікації позитивних і негативних наслідків здійснення процесів злиття і поглинання для національної економіки суттєво розширений їх перелік (визначено 8 додаткових можливостей та 23 потенційні загрози), поглиблено їх характеристику за терміном (довгостроковий чи короткостроковий) та сферою прояву (операції в межах країни, поглинання резидента нерезидентом чи поглинання нерезидента резидентом).

Дисертантом суттєво розширено перелік можливостей та потенційних загроз для національної економіки від здійснення злиття і поглинання, а також вказано на характер прояву їх наслідків (довгостроковий чи короткостроковий) та сферу виникнення (операції в межах країни, поглинання резидента нерезидентом чи поглинання нерезидента резидентом). Проведена систематизація та поглиблений аналіз можливих наслідків дозволив дисертанту констатувати, що масштаби загроз від злиття і поглинання для національної економіки є дуже широкими та значно переважають ті додаткові можливості, які відкриваються в результаті проведення даних угод. Це свідчить про серйозні загрози розвитку національної економіки, що криються у процесах злиття та поглинання підприємств.

В дисертаційній роботі доведено, що такі потенційні негативні наслідки, як втрата контролю над економікою, згортання наукових досліджень та поглиблення технологічного відставання, зниження конкурентоспроможності експортерів, інтенсивна експлуатація національних ресурсів без урахування національних інтересів обумовлюють необхідність дослідження впливу злиття та поглинання на параметри економічної безпеки України.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)