РОЗВИТОК ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ




  • скачать файл:
Название:
РОЗВИТОК ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ  ЗМІСТ   ДИСЕРТАЦІЇ

У вступі роботи автором обґрунтована актуальність теми дисертаційної роботи, визначена мета, предмет і об’єкт дисертаційного дослідження, визначені завдання, сформульовано наукову новизну і практичне значення одержаних в роботі результатів.

У першому розділі «Теоретичні проблеми  дослідження закономірностей розвитку організаційно-економічного механізму регуляторної політики в Україні»   висвітлено соціально-економічну природу регуляторної політики, обґрунтовано ризикованість регуляторної політики, простежено еволюцію теорій і законодавства щодо регуляторної діяльності.  

Дисертант виходить з того, що  організаційно-економічний механізм регуляторної політики є важливим елементом формування ринкового середовища як нової моделі економіки в Україні, його розвиток сприяє створенню нових суб’єктів підприємницької діяльності, а також розширенню їх прав у здійсненні державної економічної політики та покращанню бізнес-клімату у країні. У цьому плані важливим уявляється становлення такого організаційно-економічного механізму регуляторної політики, який би стимулював розвиток приватного сектора, позитивно впливав на соціальне життя населення, посилюючи його економічну стабільність та  добробут.

  Втім, сьогодні виникає ряд невирішених питань державного рівня щодо розвитку організаційно-економічного механізму регуляторної політики. Це, насамперед,  створення сприятливих умов для розвитку організаційно-економічних засад регуляторної політики.  

 Практичні напрацювання економічно розвинутих країн у сфері малого та середнього бізнесу та власний історичний досвід засвідчують ефективність функціонування такого специфічного інструменту економічної політики як державна регуляторна політика, який можна розглядати як важливий інструмент структурних  перетворень  української  економічної    системи у ХХІ - му столітті. Тому, з розвитком регуляторної політики на сучасному етапі  та розширенням її цільової та функціональної спрямованості важливість цього інструменту економічної політики держави  на макрорівні, постійно зростає.

Дисертантом досліджується поняття організаційно-економічного механізму  регуляторної політики, який розглядається  як сукупність організаційних заходів, спрямованих на дотримання та ефективне використання економічних законів та важелів для досягнення поставленої мети регуляторної політики. Організаційно-економічний механізм регуляторної політики  є результатом дії системи зовнішніх та внутрішніх  чинників функціонування та розвитку регуляторного органу, в якому відображається складна система різноманітних економічних відносин. Разом з тим, зі свого якісного боку, він виступає  інструментом досягнення поставленої мети  шляхом збалансування інтересів суб’єктів регуляторної політики завдяки спрямуванню дії системи різних механізмів: економічного, організаційного, правового та інформаційного.

Аналіз  еволюції  нормативної бази регуляторної політики та практичних заходів із її реалізації свідчить, що  сучасний етап реалізації в Україні регуляторної політики характеризується перенесенням акценту з етапу розробки регуляторних актів на етап збору даних про наслідки дії прийнятих регуляторних актів,  відстеження їх результативності та ефективності і прийняття рішень про необхідність зміни чи скасування цих актів.

Упродовж  2007-2010 рр. щорічно приймається понад тисячу  регуляторних актів  (рис. 1).

Автором аргументовано, що створення організаційно-економічного механізму  регуляторної політики повинно базуватися на урахуванні принципів регуляторної політики,  вимог законодавства стосовно якості регуляторних актів, а також спрямовуватися на розвиток гармонійних відносин з громадянським суспільством, врахування громадської думки при здійсненні  регуляторної політики, що буде сприяти формуванню сприятливого бізнес-середовища та покращанню бізнес-клімату. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)