ПЛАНУВАННЯ ФІНАНСОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ СУБ’ЄКТІВ РЕАЛЬНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ




  • скачать файл:
Название:
ПЛАНУВАННЯ ФІНАНСОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ СУБ’ЄКТІВ РЕАЛЬНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

У першому розділі “Теоретичні засади формування фінансового потенціалу підприємств” досліджено сутність фінансового потенціалу як підґрунтя для формування фінансів підприємств, систематизовано організаційно-еконо­мічні основи формування фінансового потенціалу за джерелами, узагальнено методичні підходи до оцінки фінансового потенціалу суб’єктів реального сектора економіки.

Аналіз фінансового потенціалу в контексті управління фінансами підприємств довів неправомірність включення до складу економічного потенціалу підприємства так званого ринкового потенціалу. З огляду на це пропонується і обґрунтовується новий підхід до побудови моделі економічного потенціалу підприємства, що відображає різні стадії ринкової взаємодії і використання ресурсів: економічні ресурси (природні, трудові, капітал) – чинники виробництва (залучені у виробничий процес економічні ресурси) – доходи, розподілені за факторами виробництва. Звідси виводяться складові загального економічного потенціалу, що відображають відповідний етап (стадію) взаємодії ресурсів: ресурсний потенціал (за економічними ресурсами); виробничий потенціал (за факторами виробництва); фінансовий потенціал (за доходами).

Доведено, що фінансовий потенціал обмежений виключно відносинами, що виникають у процесі руху власних і залучених фінансових ресурсів підприємства, а також утворення на цій основі його потенційних доходів і розподілу їх за факторами виробництва. Отже, фінансовий потенціал підприємства автором визначається як сукупність потенційних фінансових ресурсів і доходів підприємства при заданих або таких, що склалися, параметрах ресурсного і виробничого потенціалів, а також ринкової кон'юнктури.

Визначено, що фінансовий прибутковий потенціал підприємства можна оцінити за валовою виручкою, валовою доданою вартістю, валовим прибутком, а також за доходами, що залишаються у розпорядженні підприємства.

Системний підхід до управління економічним зростанням на підприємстві, що включає фінансову складову, вимагає розуміння його як комбінованого варіанта розвитку у вигляді зростання продажів, валової виручки, рентабельності власного капіталу і відновлення ліквідності, що втрачається на початку інвестування, при поєднанні методів самофінансування і зовнішнього фінансування.

Для реалізації цих завдань і з метою приросту фінансового потенціалу підприємства необхідне поєднання джерел фінансування. В основі фінансування економічного зростання лежить структура джерел інвестицій, які мають місце в рамках багатоканального фінансування державних і приватних інвестиційних програм, проектів і проектного фінансування в цілому.

Одним із першочергових і найбільш складних завдань при нарощуванні фінансового потенціалу є вибір варіанта поєднання зовнішніх і внутрішніх джерел фінансування, головним критерієм оптимальності якого пропонується прийняти підвищення ринкової вартості компанії. Іншим важливим критерієм є показник вартості капіталу, який відображає вартість залучення компаніями фінансових ресурсів (зовнішнього фінансування і акціонерного капіталу) і враховує виплати інвесторам. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)