ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ КОНТРОЛЮ В МИТНІЙ СЛУЖБІ УКРАЇНИ



title:
ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ КОНТРОЛЮ В МИТНІЙ СЛУЖБІ УКРАЇНИ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження зумовлена сучасними тенденціями удосконалення механізму контролю в усіх сферах державного управління. Правові основи контролю визначаються Конституцією України, що встановлює також принципи і межі діяльності державних органів влади, зокрема митної служби України, призначенням якої є виконання важливих завдань з утілення в життя митної політики і захисту економічних інтересів держави. Забезпечення прав і законних інтересів учасників митно-правових відносин, що відповідає закріпленій у Конституції України ідеї служіння держави інтересам людини, є кінцевою метою контролю в митній службі. Значення ж внутрішнього контролю полягає в тому, що через його вплив на підконтрольні об`єкти митної системи реалізуються визначені законодавством цілі митної діяльності.

Тривалий час у вітчизняній науці проблеми, пов`язані з теорією організації внутрішнього контролю і, зокрема, контролю в митній службі України, не досліджувалися. Чинні норми не повною мірою визначають правові основи контролю в митній службі, проблеми існують також і в практиці організаційного забезпечення цієї діяльності, оскільки вона будується на основі певних застарілих шаблонів, за якими контроль сприймається лише як каральна функція, що робить указану діяльність далекою від раціональної. У зв`язку з цим виникла нагальна потреба в розробці теоретичних засад і нових підходів до організації контролю в митній службі та вдосконалення його механізму, до встановлення критеріїв його ефективності та визначення напрямів поліпшення внутрішнього контролю, до обґрунтування пропозицій стосовно вдосконалення законодавства, що регулює цю діяльність у митній службі.

Зв`язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційне дослідження є складовою комплексної планової теми “Організація моніторингу ефективності чинного законодавства та прогнозування наслідків його застосування” № РК0104U006941 Інституту законодавства Верховної Ради України.

Зміст та основні положення дисертаційного дослідження знайшли теоретичне обґрунтування з урахуванням практичних потреб, які відповідають у цілому основним завданням здійснення адміністративно-правової реформи в Україні та розвитку митної служби України зокрема.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины