КОЗИРЄВА ОЛЕНА ВАДИМТВНА ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ДИФЕРЕНЦІАЦІЇ СОЦТАЛЬНО-ЕКОНОМТЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГТОНТВ У ПРОСТОРОВІЙ ЕКОНОМТЦТ УКРАЇНИ



title:
КОЗИРЄВА ОЛЕНА ВАДИМТВНА ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ДИФЕРЕНЦІАЦІЇ СОЦТАЛЬНО-ЕКОНОМТЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГТОНТВ У ПРОСТОРОВІЙ ЕКОНОМТЦТ УКРАЇНИ
Альтернативное Название: КОЗЫРЕВА ЕЛЕНА ВАДИМТВНА Теоретические аспекты ДИФФЕРЕНЦИАЦИИ СОЦТАЛЬНО-ЕКОНОМТЧНОГО РАЗВИТИЯ РЕГТОНТВ в пространственной ЕКОНОМТЦТ УКРАИНЫ KOZYREVA YELENA VADIMTVNA Teoreticheskiye aspekty DIFFERENTSIATSII SOTSTAL\'NO-YEKONOMTCHNOGO RAZVITIYA REGTONTV v
Тип: synopsis
summary: У вступі визначено актуальність теми дисертації, мету, об’єкт, предмет, завдання дослідження, представлено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, наведено інформацію щодо їх публікації та практичного впровадження.
У першому розділі - «Диференціація соціально-економічного розвитку регіонів України та ЄС і їх державна підтримка» - здійснено аналіз диференціації соціально- економічного розвитку регіонів України; проведено оцінку диференціації соціально- економічного розвитку регіонів у країнах - членах ЄС; узагальнено основні напрями та інструменти державної підтримки проблемних регіонів в Україні; досліджено складові політики вирівнювання соціально-економічного розвитку регіонів у ЄС.
Сучасні процеси соціально-економічного розвитку регіонів України є складними та слабко визначеними і потребують детального аналізу з метою визначення чинників диференціації розвитку та виникнення проблемних регіонів (рис. 1).
Запропонована на рис. 1 аналітична схема передбачає проведення дослідження однорідності розвитку регіонів України, для чого використовується показник варіації інтегральних або узагальнюючих показників економічного та соціального розвитку регіонів. Узагальнюючим показником економічного розвитку регіонів країни є ВРП на одну особу (рис. 2), а інтегральний показник соціального розвитку регіонів розрахований на основі зведення системи часткових показників.
Отже, за період, що аналізується, коефіцієнт варіації за показником ВРП на одну особу мав тенденцію до збільшення від 53,8% у 2011 р. до 60,1% у 2013 р. Тож можна констатувати, що у 2013 р. економічний простір України за показником ВРП на одну особу досяг ступеня неоднорідності. Коефіцієнт варіації за інтегральним показником соціального розвитку збільшився з 43,2% у 2001 р. до 75,5% у 2013 р. Таким чином, соціальний простір України є також неоднорідним, і ця неоднорідність продовжує зростати.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины