Черенкевич Олена Сергіївна ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА УКРАЇНИ: СТАТИСТИЧНА ОЦІНКА ТА МОДЕЛЮВАННЯ



title:
Черенкевич Олена Сергіївна ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА УКРАЇНИ: СТАТИСТИЧНА ОЦІНКА ТА МОДЕЛЮВАННЯ
Альтернативное Название: Черенкевич Елена Сергеевна ЭКОЛОГИЧЕСКАЯ БЕЗОПАСНОСТЬ УКРАИНЫ: СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОЦЕНКА И МОДЕЛИРОВАНИЕ Cherenkevyna Olena Serhiivna ECOLOGICAL SAFETY OF UKRAINE: STATISTICAL ASSESSMENT AND MODELING
Тип: synopsis
summary: За розглянутий період інтегральний індекс екологічної підсистеми мав тенденцію до зростання на 3,8% у середньому щорічно. Найбільше падіння показника (на 9,46%) спостерігається у 2017 р. внаслідок пожвавлення виробництва, зафіксовано збільшення обсягів забруднених зворотних вод (на 46,5%) та зниження інвестування на 20,2%. Інтегральний індекс економічної підсистеми мав неоднозначну тенденцію, збалансованість переважно спостерігалась у період 2010¬2011 і 2017-2019 рр. Між цими періодами мало місце певне коливальне зростання екологічної підсистеми, тоді як економічна підсистема демонструвала значне погіршення, особливо у період політичної та економічної нестабільності 2013-2014 рр. Крім того, слід зазначити, що динаміка зростання економічної підсистеми характеризуються вищим рівнем нестабільності та коливань, тоді як час екологічна підсистема демонструє стабільніший розвиток.
Найбільш збалансованим розвитком екологічної та економічної підсистем характеризується 2019 р., проте слід зазначити, що інтегральні індекси знаходяться на низькому рівні, при цьому інтегральний індекс економічної підсистеми показав певне падіння проти рівня 2018 р. Це свідчить про наявність потенціалу для розвитку обох підсистем, що має стати пріоритетом для України. Складна ситуація у 2020 р., пов’язана з пандемією COVID-19, негативно вплинула на результати економічного стану, що може призвести до нової розбалансованості.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины