Бондарев, Дмитро Володимирович. Фізичне вдосконалення студентів технічних вищих навчальних закладів засобами футболу



title:
Бондарев, Дмитро Володимирович. Фізичне вдосконалення студентів технічних вищих навчальних закладів засобами футболу
Альтернативное Название: Бондарев, Дмитрий Владимирович. Физическое усовершенствование студентов технических вузов средствами футбола
Тип: synopsis
summary: У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету і завдання дослідження, показано зв'язок дослідження з науковими програмами, планами і темами, визначено об'єкт і предмет дослідження, сформульовано наукову новизну отриманих результатів і їхнє практичне значення, наведено відомості щодо впровадження результатів роботи, публікацій та особистого внеску автора.
У першому розділі “Проблема фізичного вдосконалення студентів технічних вищих навчальних закладів” викладено аналітичний огляд літератури з проблеми фізичного вдосконалення студентів. Проаналізовано фізичний стан студентів, розглянуто напрямки їх фізичного вдосконалення, проаналізовано засоби футболу з погляду їх використання для фізичного вдосконалення студентів. Показано, що фізичне вдосконалення в сучасних умовах неможливе без урахування регіональних особливостей, фізкультурних і спортивних мотивів студентів. Засоби футболу широко застосовуються у фізичному вдосконаленні різних груп населення, зокрема вони представлені у програмі фізичного виховання студентів. Однак у літературі не одержали належного висвітлення питання, що стосуються параметрів навантаження засобів футболу на заняттях зі студентами, розкриття змісту програмного матеріалу з фізичного виховання студентів, що займаються футболом, а також оцінки впливу засобів футболу на їхній фізичний стан. Відсутність таких відомостей не дозволяє ефективно застосовувати засоби футболу для фізичного вдосконалення студентів.
У другому розділі “Методи та організація дослідження” показано доцільність застосування обраних методів дослідження для вирішення поставлених завдань, описано організацію та проведення експерименту, наведено загальні відомості про контингент учасників дослідження.
Дослідження проводилися зі студентами Севастопольського національного технічного університету і складалися з чотирьох етапів.
На першому етапі (вересень 2002 — вересень 2003 р.) був виконаний аналіз науково-методичної літератури з проблем фізичного виховання студентів. Визначено роль ігрових видів спорту, зокрема футболу, у системі засобів і методів фізичного вдосконалення студентів. Це дозволило сформулювати мету і завдання дослідження, скласти його програму.
На другому етапі (вересень — грудень 2003 р.) проводили констатуючий педагогічний експеримент, що полягав в оцінці початкового фізичного стану студентів і порівняльній характеристиці фізичного стану студентів різних років вступу. У ньому взяли участь 1479 студентів чоловічої статі, які вступили на перший курс університету. Також оцінено спеціальну підготовленість і психофізіологічні можливості студентів, визначено початкову факторну структуру фізичної підготовленості студентів основної групи, що займаються футболом.
На третьому етапі (лютий — червень 2004 р.) проводили пошуковий педагогічний експеримент, який дав змогу розробити методику застосування специфічних вправ футболу для вдосконалення різних сторін фізичної підготовленості студентів. Визначено пульсову вартість вправ футболу у виконанні студентів. Визначено фізіологічну спрямованість і величину навантаження, а також параметри специфічних засобів футболу для студентів. У цьому етапі дослідження брали участь 25 студентів віком 18±1 рік, які були аматорами у футболі.
На четвертому етапі (вересень 2004 — червень 2005 р.) проведено формуючий педагогічний експеримент для оцінки ефективності методики фізичного вдосконалення з пріоритетним використанням засобів футболу. Контрольну групу склали 72 студенти основної групи, що займалися фізичним вихованням за загальноприйнятою методикою. Експериментальну групу склали 74 студенти, віднесені за станом здоров'я до основної групи і зараховані на спеціалізацію "футбол"; вони займалися авторською програмою.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины