КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ВИБОРЧИХ ТА РЕФЕРЕНДНИХ ПРАВ ГРОМАДЯН В УКРАЇНІ ТА ДЕРЖАВАХ ЦЕНТРАЛЬНОЇ ЄВРОПИ (порівняльний аналіз на прикладі Польщі, Словаччини, Угорщини, Чехії )



title:
КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ВИБОРЧИХ ТА РЕФЕРЕНДНИХ ПРАВ ГРОМАДЯН В УКРАЇНІ ТА ДЕРЖАВАХ ЦЕНТРАЛЬНОЇ ЄВРОПИ (порівняльний аналіз на прикладі Польщі, Словаччини, Угорщини, Чехії )
Альтернативное Название: УГОЛОВНАЯ ОТВЕТСТВЕННОСТЬ ЗА НАРУШЕНИЕ ИЗБИРАТЕЛЬНЫХ И РЕФЕРЕНДНЫХ ПР ГРАЖДАН В УКРАИНЕ И ГОСУДАРСТВАХ ЦЕНТРАЛЬНОЙ ЕВРОПЫ (сравнительный анализ на примере Польши, Словакии, Венгрии,
Тип: synopsis
summary: У Вступі обґрунтовується актуальність теми дослідження, визначається зв’язок роботи з науковими програмами та планами, мета та завдання дослідження, об’єкт і предмет дослідження, наукова новизна отриманих результатів, їх практичне значення та апробація результатів дослідження, перелік публікацій.
Перший розділ «Загальні засади порівняльно-правового дослідження проблем кримінальної відповідальності за порушення виборчих та референдних прав громадян в Україні та державах Центральної Європи» складається з чотирьох підрозділів.
У підрозділі 1.1. «Поняття порівняльного дослідження та його методика» наводяться особливості проведення порівняльного дослідження, у тому числі і в галузі кримінального права, аналізуються принципи порівняльно-правового методу дослідження, засади проведення порівняльного аналізу.
Дисертантом обґрунтовано висновок, що проведення порівняль-ного аналізу кримінальної відповідальності за порушення виборчих та референдних прав громадянина в Україні та окремих країнах Центральної Європи пов’язано з певними тенденціями розвитку законодавства, встановленням на міжнародному рівні певних вимог до забезпечення конституційних політичних прав і свобод громадян у зазначеній сфері.
У підрозділі 1.2. «Особливості кримінально-правових сімей сучасності» розглядаються питання, пов’язані з поділом правових систем на правові сім’ї за низкою критеріїв. Дисертант доходить висновку, що типологію кримінально-правових систем слід здійснювати через призму класифікації правових систем в цілому, що є найбільш обґрунтованим. Водночас протиставлення сім’ї загального права і континентальної правової сім’ї значно зменшує можливості компаративного дослідження. Саме тому автор обґрунтовує необхідність пошуку нового підходу проведення порівняльно-правових досліджень, в тому числі і у галузі кримінального права, та викладає своє бачення проведення компаративного дослідження.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины