ГРОМАДЯНСЬКА СОЦІАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ЗАСОБАМИ МИСТЕЦТВОЗНАВЧОГО КРАЄЗНАВСТВА



title:
ГРОМАДЯНСЬКА СОЦІАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ЗАСОБАМИ МИСТЕЦТВОЗНАВЧОГО КРАЄЗНАВСТВА
Тип: synopsis
summary:

 

Актуальність теми. Проблема громадянської соціалізації молоді є однією з найбільш важливих у процесі державотворення в Україні. Особливо значуща ця проблема на сучасному етапі, коли спостерігається тенденція негативного ставлення молодих людей до своєї країни, неприйняття громадянських норм і цінностей.

Значний інтерес до громадянської соціалізації останнім часом зумовлений також тим, що відпрацьовані роками механізми традиційної соціалізації стали давати збій. У сучасному світі зростає масив десоціалізованих людей, розгортає свою потужність феномен аномії. Особливо поширена ця тенденція в молодіжних колах. Саме тому в умовах реформування нашого суспільства слід говорити не просто про соціалізацію молоді, а про громадянську соціалізацію, яка є сукупністю багатьох напрямків та векторів соціалізації (політичної, правової, екологічної, естетичної та ін.) і сприяє формуванню справжніх громадян своєї країни – шануючих державу, освічених, цілеспрямованих і діяльних.

Проблема громадянської соціалізації особливо актуальна для педагогічних ВНЗ, оскільки від ступеня соціалізованості педагога багато в чому залежить майбутнє нашої країни. Необхідність дослідження й своєчасного розв’язання проблеми громадянської соціалізації майбутніх учителів акцентується також особливостями студентського віку, який являє собою період активного формування особистості, усвідомлення себе справжнім громадянином своєї країни (Л.Аза, Б.Ананьєв, Н.Бегека, І.Бех, А.Дмитрієв, Б.Зав’ялов, Н.Крилова, О.Лешер, В.Лісовський та ін.).

Історичний досвід демонструє, що проблема інтеграції в суспільство справжніх громадян турбувала багатьох мислителів усіх часів і народів. У вітчизняній науці ця проблема розроблялась такими корифеями української наукової думки, як В.Антонович, С.Васильченко, Б.Грінченко, М.Грушевський, М.Драгоманов, А.Макаренко, С.Пелецький, І.Франко та ін. Серед сучасних педагогів і психологів різні аспекти цієї проблеми опрацьовують М.Боришевський, О.Вишневський, Д.Дорошенко, І.Звєрєва, П.Ігнатенко, Г.Касьянов, О.Киричук, О.Ковальчук, Н.Косарєва, Л.Крицька, В.Москалець, В.Павленко, Ю.Руденко, С.Савченко, З.Сергійчук, М.Стельмахович, Є.Сявавко, В.Поплужний, Г.Філіпчук, К.Чорна, П.Щербань та ін. Зазначена проблема стала предметом аналізу вчених близького (А.Бєляєв, О.Газман, А.Гаязов, Т.Гусєва, Ю.Танюхін, А. Фактор та ін.) та дальнього зарубіжжя (У.Баррей, Л.Колберг, П.Наторп та ін.).

Суттєвими для розв’язання проблеми громадянської соціалізації майбутніх учителів є питання загальної соціалізації та громадянського виховання майбутніх фахівців.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины