ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ КУРОРТІВ В УКРАЇНІ



title:
ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ КУРОРТІВ В УКРАЇНІ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено стан її наукової розробки, розкрито зв’язок з науковими програмами, планами, темами, визначено мету, завдання, об’єкт, предмет і методи дослідження, наукову новизну, теоретичне та практичне значення одержаних результатів, наведено дані про їх апробацію.

У першому розділі – “Теоретичні засади державного регулювання розвитку курортів” – визначено підходи до удосконалення механізмів державного регулювання розвитку екологічно і рекреаційно цінних територій, доведено необхідність виокремлення курортів у самостійний об’єкт державного регулювання, уточнено визначення понять “екологічно і рекреаційно цінні території”, “розвиток курортів” та “державне регулювання розвитку курортів”, систематизовано етапи еволюції управління курортною справою в Україні.

Теоретичними засадами державного регулювання розвитку курортів є правові, організаційні, економічні, соціальні управлінські підходи, що базуються на єдності суперечливих процесів їх використання та охорони, в результаті чого має забезпечуватися водночас зростання конкуренто-спроможності територій, якісні зміни об’єктів і збереження їх стійкого стану.

Природні території та об’єкти з екологічною цінністю визнаються у світі такими, що потребують особливого захисту. В Україні вони утворюють єдину територіальну систему для збереження та відновлення довкілля, підвищення його природно-ресурсного потенціалу.

Встановлено, що державне регулювання розвитку екологічно і рекреаційно цінних територій передбачає забезпечення належного стану навколишнього середовища та запобігання виснаженню природних оздоровчих об’єктів. Механізми їх державного регулювання − це комплекс організаційних, правових, економічних заходів і зв’язків щодо розв’язання протиріччя між процесами використання, охорони та захисту таких територій.

Відповідно до чинного законодавства України курортом є природна територія оздоровчого призначення з лікувальними ресурсами, необхідними будівлями та спорудами, відповідною інфраструктурою, що використовується з метою лікування та медичної реабілітації громадян, профілактики захворювань та рекреації. Аналіз еволюції управління курортною справою в Україні свідчить, що значний розвиток курорти отримали на етапі становлення курортної справи, коли питання розвитку цих природно-лікувальних об’єктів були включені до сфери охорони здоров'я. Саме тоді відбулась їх диференціація на курорти державного значення та курорти місцевого значення і був створений орган управління курортною справою. В наш час, курорти і туризм розглядаються як єдиний об’єкт державного регулювання, але відмінності між ними (курорти як екологічно і рекреаційно цінні території; туризм як галузь чи сфера) обумовлюють особливості державного регулювання їх розвитку, головною з яких є пріоритетність вирішення питань охорони навколишнього природного середовища.

У західних країнах наприкінці ХХ – початку ХХІ ст. домінує підхід до розуміння місця і ролі курортів у суспільстві, згідно з яким курорти найчастіше визначаються як готельні комплекси, а курортні місцевості – як туристичні центри або регіони. Незважаючи на це, для України цінним є європейський досвід управління сталим розвитком природних територій, зокрема  приморських.

Негативні наслідки антропогенної діяльності у приморській зоні (втрата економічно цінних земель, обмеження громадського доступу до прибережних територій, підвищений тиск шкідливих виробництв на навколишнє середовище) призвели до усвідомлення європейськими країнами необхідності збалансованого поєднання різних видів діяльності людини на узбережжі з завданнями охорони навколишнього середовища і раціонального використання природних ресурсів. У країнах Європейського Союзу існує окремий вид політики щодо регулювання використання та охорони приморських територій – приморська політика, яка базується на регіональному плануванні та екосистемному менеджменті.

Необхідність позитивних екологічних змін не завжди визнається владою і суспільством, і вигоди, пов'язані з екологічним збереженням, можуть оцінюватися нижче, ніж від туризму і промисловості, а тому в європейських країнах з метою врівноваження розвитку приморських територій з охороною природних ресурсів запроваджено інтегрований прибережний зональний менеджмент, який враховує прогнозні розрахунки щодо стану узбережжя і громадську думку з цих питань.

Другий розділ“Стан державного регулювання розвитку курортів в Україні” – присвячений оцінці правового регулювання використання та охорони курортів, структурно-функціональному аналізу діяльності органів державної виконавчої влади і органів місцевого самоврядування у сфері управління курортами, з’ясуванню особливостей курортної справи на сучасному етапі розвитку України з урахуванням результатів експертного опитування.

Правові, організаційні, економічні та соціальні аспекти розвитку курортів визначаються Законом України «Про курорти» та регламентуються відповідними нормативно-правовими актами, а також законодавством про надра, землі, води, клімат тощо. До природних лікувальних ресурсів відносять мінеральні і термальні води, лікувальні грязі та озокерит, ропу лиманів та озер, морську воду, природні об'єкти і комплекси із сприятливими для лікування кліматичними умовами, придатні для організації лікування, медичної реабілітації та профілактики захворювань.

Встановлено, що невизначеність самого поняття «природні лікувальні ресурси» зумовлює відсутність критеріїв їх розподілу на особливо цінні та унікальні і загальнопоширені, без чого неможливо віднести природні території до курортів державного чи місцевого значення.

Сьогодні повноваження щодо управління діяльністю курортів мають Кабінет Міністрів України, Рада Міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації і органи місцевого самоврядування, але рівень їх реалізації є незадовільним, що підтверджують і результати експертного опитування. На думку експертів, більшість з цих повноважень не виконується, частина їх дублюється, натомість взагалі не визначено повноваження районних державних адміністрацій щодо розвитку курортів.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины