ВПЛИВ ДЕРЖАВИ НА ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ РЕГІОНУ



title:
ВПЛИВ ДЕРЖАВИ НА ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ РЕГІОНУ
Тип: synopsis
summary:

 

Загальна характеристика роботи

Актуальність теми дослідження. Соціальна політика підприємства в сучасних умовах не повинна обмежуватись діяльністю, спрямованою тільки на його персонал. Така соціальна політика повинна містити в собі заходи, що приносять користь суспільству в цілому не тільки опосредовано через задоволення потреб своїх співробітників, але і прямо, задовольняючи потреби  споживачів продукту ­ задоволення поточних потреб, врахування довгострокових інтересів, інформування споживачів про підприємство, його продукцію і види діяльності, а також всього іншого населення країни, захист навколишнього середовища, участь у соціальних загальнодержавних програмах, відрахування коштів у благодійні фонди, формування сприятливого соціального клімату. Виходячи з цього, соціальна політика повинна стати багатосуб’єктним утворенням, оскільки в її розробці і здійсненні бере участь безліч суб'єктів: державні владні структури, що представляють законодавчу і виконавчу владу, як державного, так і регіонального та місцевого рівнів; роботодавці, у державному і недержавному секторах економіки, а також профспілкові й інші громадські організації.

Тому обґрунтування основних напрямів впливу держави на підвищення ефективності соціальної політики промислових підприємств регіону з урахуванням його сталого соціально-економічного розвитку і є сьогодні актуальним науково-практичним завданням.

Проблемам державного регулювання соціально-економічних процесів присвячено багато наукових праць, зокрема, фундаментальні дослідження класиків (А. Сміт, Л. Вальрас, А. Маршалл, Дж. М. Кейнс, П. Самуельсон, М. Фрідмен, Дж. Хікс), праці провідних зарубіжних вчених (Е. Долан, Дж. Сакс, Дж. Д. Гелбрейт, Г. Менкью, В. Леонтьєв та ін.).

Дослідження проблеми знаходяться також у сфері наукових інтересів багатьох українських вчених, а саме: І.Алфьорової, Д.Бабича, В.Бакуменка, Д.Богині, З.Варналія, О.Василика, В.Вишневського, А.Гальчинського, В.Гейца, В.Гончарова, В.Дорофієнка, М.Єрмошенка, Г.Козаченко, А.Колота, Л.Костирко, В.Лобаса, О.Мордвінова, О.Новикової, О.Поважного, С.Поважного, Ф.Поклонського, В.Пілюшенка, А.Чухна, М.Чумаченка, М.Шутова та інших. 

Аналіз наукових праць з проблеми дослідження показав, що ціла низка методологічних і теоретичних питань щодо формування соціальної політики промислових підприємств, особливо в контексті державної соціальної політики, залишається недостатньо розробленою.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційна робота виконана відповідно до напряму науково-дослідних робіт Донбаської національної академії будівництва і архітектури за темою “Питання розвитку стратегії і тактики менеджменту в суб’єктах господарювання та адміністрування регіону” (номер держреєстрації 0110U005005) у 2006-2010 рр. У її межах автором науково обґрунтовано сутність соціальної політики підприємства, як складової соціальної політики держави, яка полягає в підвищенні рівня життя всіх членів суспільства, і яка спрямована на досягнення довгострокового успіху на ринку.

Мета і завдання дослідження. Метою дисертаційної роботи є наукове обґрунтування основних напрямів впливу держави на підвищення ефективності соціальної політики промислових підприємств в регіоні. Відповідно до мети було поставлено такі завдання:

дослідити основні тенденції формування та регулювання соціальної політики України на різних ієрархічних рівнях управління;

визначити поняття „соціальна політика підприємства” в контексті соціальної політики держави;

визначити сукупність соціально-орієнтованих показників для оцінки загального рівня соціального розвитку підприємства;

запропонувати методичний підхід щодо оцінки рівня соціального розвитку промислових підприємств регіону;

обґрунтувати критерії регіонального розвитку, які суттєво впливають на формування соціальної політики промислових підприємств регіону;

запропонувати комплексний підхід щодо реалізації сучасної  концепції соціально-етичного маркетингу, як основи підвищення ефективності формування соціальної політики підприємства;

розробити рекомендації щодо удосконалення функцій управління соціальним розвитком промислових підприємств в регіоні.

Об’єктом дослідження є соціальна політика держави.

Предметом дослідження є вплив держави на формування соціальної політики промислових підприємств в регіоні.

Методи дослідження. Методологічну основу дисертаційного дослідження складають загальнотеоретичні та специфічні методи наукового пізнання: діалектичний метод (при розгляді оцінки основних тенденцій формування та регулювання соціальної політики України на різних ієрархічних рівнях управління), метод системного аналізу (при розгляді соціальної політики підприємств як елемент державної соціальної політики), метод кількісного і якісного аналізу сумісно з економіко-статистичними методами (при аналізі показників соціального розвитку промислових підприємств регіону), методи індукції та дедукції (при формуванні соціальної політики промислових підприємств з урахуванням  сталого соціально-економічного розвитку регіону).

Інформаційно-фактологічною базою дисертаційного дослідження стали Закони України, Укази Президента України, Постанови Кабінету Міністрів України, монографічні дослідження вітчизняних і зарубіжних вчених, статистичні та аналітичні дані Державного комітету статистики України,  періодичні та інформаційні видання, ресурси мережі Інтернет.

Наукова новизна одержаних результатів полягає в обґрунтуванні основних напрямів впливу держави на підвищення ефективності соціальної політики промислових підприємств регіону, в контексті його сталого соціально-економічного розвитку.

 Науковою новизною характеризуються наступні результати виконаного дослідження:

вперше:

обґрунтовано сутність соціальної політики підприємства, незалежно від форм власності, як складової соціальної політики держави, яка полягає в підвищенні рівня життя всіх членів суспільства, і яка спрямована на досягнення довгострокового успіху на ринку товарів та послуг.

удосконалено:

методичний підхід щодо оцінки рівня соціального розвитку промислових підприємств регіону в контексті сталого соціально-економічного розвитку, сутність якого полягає у: виявленні й чіткому формулюванні проблеми соціального розвитку; вибору стратегії дослідження проблеми й методів її оцінки; точному визначенні меж соціальної підсистеми (входу й виходу), а також її основних елементів; виявленні цілей розвитку й функціонування соціальної підсистеми; виявленні функцій і складу вдосконаленої соціальної підсистеми (без виявленої проблеми), що в свою чергу дає можливість запропонувати етапи оцінки соціального розвитку підприємства і розробити відповідні критерії оцінки показників, які характеризують соціальний розвиток підприємств;

комплексний підхід щодо реалізації сучасної концепції соціально-етичного маркетингу, який передбачає визначення потреб споживачів і забезпечення їх задоволеності з одночасним збереженням благополуччя споживачів і суспільства в цілому і обумовлює діяльність підприємства за трьома основними напрямками: забезпечення потреб споживачів; одержання прибутку підприємством; забезпечення інтересів суспільства, що в свою чергу сприяє формуванню соціальної політики підприємства з урахуванням соціально-економічного розвитку регіону.

дістало подальший розвиток:

соціально-орієнтовані показники, які дозволять забезпечити обґрунтованість управлінських рішень, і які спрямовані на підвищення зацікавленості персоналу шляхом формування в них сталих мотивів до трудової діяльності, такі як: трудовий потенціал; оплата праці; соціальні виплати та пільги; стан об’єктів соціальної інфраструктури; професійне навчання та перенавчання працівників; умови праці; морально-психологічний клімат у колективі; рух персоналу; продуктивність праці, забезпеченість житлом;

науково-методичний підхід щодо оцінки основних тенденцій формування та регулювання соціальної політики України на різних ієрархічних рівнях управління, сутність якого розкриває принцип впливу на розмір соціальної сфери держави, регіону, соціально-відповідальних підприємств, а також некомерційних організацій, і дозволяє систематизувати індикатори стану соціальної політики.

рекомендації щодо удосконалення функцій управління соціальним розвитком промислових підприємств в регіоні, за рахунок створення соціальних структурних підрозділів на підприємствах, які б виконували такі види діяльності як: керування на підприємстві соціальною роботою; підготовка пропозицій по використанню соціальних резервів підвищення ефективності виробництва; розробка заходів щодо стабілізації кадрів і трудових колективів, підвищення задоволеності працею і посилення її творчого характеру; участь в експертизі проектів будівництва і реконструкції об’єктів соціального призначення; виявлення найефективніших форми поєднання особистих, колективних і суспільних інтересів на основі результатів соціологічних і соціально-психологічних досліджень;

система критеріїв регіонального розвитку в умовах ринкової трансформації, які суттєво впливають на формування соціальної політики промислових підприємств регіону, таких як: рівень зайнятості населення; рівень підприємницької діяльності; рівень відтворення трудового потенціалу; рівень соціальної інфраструктури; рівень екологічної безпеки, рівень інвестиційної привабливості та інноваційності.

Практичне значення одержаних результатів полягає в розробці основних  напрямів впливу держави на підвищення ефективності соціальної політики промислових підприємств в регіоні, сутність яких полягає у формуванні соціальної політики промислових підприємств з урахуванням  сталого соціально-економічного розвитку регіону, застосуванні соціального маркетингу як однієї з основ формування соціальної політики промислових підприємства  в контексті соціально-орієнтованої економіки, удосконаленні функцій управління соціальним розвитком промислових підприємств регіону.

Розроблені автором пропозиції були використані обласною державною адміністрацією при формуванні програми соціально-економічного розвитку Донецької області на 2010 рік (акт про впровадження № 09/20-3325 від 23.09.2010 р.), а також в роботі Макіївської міської ради при розробці стратегії соціального розвитку підприємств міста (акт про впровадження № 15/10 від 27.09.2010 р.).

Теоретичні результати дослідження використовуються у навчальному процесі під час викладання таких дисциплін, як „Ринкова трансформація економічних процесів в регіоні”, „Основи регіонального управління” (акт про впровадження Донецького державного університету управління № 2510 від 25.10.2010 р.), та в Донбаській національній академії будівництва та архітектури при викладанні дисципліни „Регіонально-адміністративний менеджмент” (акт про впровадження Донбаської національної академії будівництва та архітектури № 256/10 від 20.10.2010 р.).

Особистий внесок здобувача. Дисертаційна робота є самостійно виконаною науковою працею, в якій викладено авторські розробки щодо наукового обґрунтування основних напрямів впливу держави на підвищення ефективності державної соціальної політики промислових підприємств в регіоні.

 З наукових праць, опублікованих у співавторстві, в дисертації використані лише ті положення, ідеї та висновки, які є результатом роботи лише автора.

Апробація результатів дисертації. Основні результати дисертаційного дослідження доповідались та опубліковані в матеріалах наукових конференцій: Всеукраїнській науково-практичній конференції “Планування забезпечення підприємства трудовими, матеріально-технічними та фінансовими ресурсами” (м. Хмельницький, 2006 р.), V Всеукраїнській науково-практичній конференції „Роль менеджмент-освіти в контексті розвитку механізмів державного управління соціально-економічним розвитком регіону” (м. Слов’янськ, 2008 р.),  VI Всеукраїнській науково-практичній конференції „Менеджмент-освіта в контексті соціально-економічних перетворень в Україні” (м. Слов’янськ, 2009 р.).

Публікації. Основні наукові положення, висновки та рекомендації автора опубліковано в 12 наукових роботах (9 статей у збірниках наукових праць, 3 публікація у матеріалах наукових конференцій) загальним обсягом – 4 д.а., особисто автору належить – 3,4 д.а., з них - 9 робіт у фахових виданнях.

Структура й обсяг роботи. Дисертаційна робота складається зі вступу, трьох розділів, висновків, які викладено на 241 сторінці друкованого тексту. Матеріали дисертації містять 23 рисунки, 8 таблиць, які наведено на 20 сторінках, 1 додаток – на 3 сторінках. Список використаної літератури складається із 189 джерел, які наведено на 18 сторінках.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины