ПІДВИЩЕННЯ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ РОЗРЯДНИХ КІЛ ГЕНЕРАТОРІВ ВЕЛИКИХ ІМПУЛЬСНИХ СТРУМІВ БЛИСКАВКИ :



Название:
ПІДВИЩЕННЯ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ РОЗРЯДНИХ КІЛ ГЕНЕРАТОРІВ ВЕЛИКИХ ІМПУЛЬСНИХ СТРУМІВ БЛИСКАВКИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовані мета і задачі дослідження, наведені відомості про наукову новизну і практичну цінність одержаних результатів. Надані дані щодо апробації результатів роботи.

У першому розділі приведено огляд та аналіз роботи існуючих генераторів ГВІСБ. Встановлено, що існуючі генератори ГВІСБ мають досить низький ККД ηр (ηр=Wн/W0LнI2нm/CгU20  де  Wн – енергія, безпосередньо під дією якої формується імпульсний струм у навантаженні; W0 – енергія, що накопичена в електричному полі конденсаторів ЄНЕ; Lн – індуктивність навантаження; Iнm – максимальне амплітудне значення струму у навантаженні; Cг – ємність “в ударі” ЄНЕ; U0робоча напруга ЄНЕ) і можуть ефективно застосовуватись тільки при малих значеннях індуктивності розрядного кола. Найбільше значення коефіцієнту ηр мають ГВІСБ з застосуванням замикача RL-навантаження. В таких ГВІСБ керований розрядник замикача навантаження має спрацьовувати тоді, коли імпульсна напруга, що діє на нього, є близькою до нуля, а струм в RL-навантаженні досягає максимального значення. Це призводить до того, що у вказаних генераторах струму застосовують потужні ГВПІ.

Проведений аналіз стану питання щодо розробки потужного ГВІСБ дозволив сформувати мету роботи і поставити завдання досліджень, які були спрямовані на створення дослідного зразка генератора, що може формувати в ТО великих габаритів (Lн≈14мкГн, Rн≈0,1Ом) аперіодичні імпульси струму блискавки, АЧП яких відповідають вимогам діючого в Україні міждержавного ГОСТ 30585-98.

У другому розділі наведені схеми заміщення перспективних високовольтних генераторів ГВІСБ, проведено аналіз їх роботи при спрацьовуванні та неспрацьовуванні некерованих повітряних (атмосферного тиску) стержньових розрядників замикачів RL-навантаження. Показано, що в розробленому генераторі ГВІСБ, схема заміщення якого приведена на рис.1, можливе збільшення коефіцієнту ηр при введенні в склад замикача навантаження раціонально вибраної коректуючої ємності 

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины