СТРУКТУРНІ ТРАНСФОРМАЦІЇ В ПРОМИСЛОВОСТІ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ




  • скачать файл:
Название:
СТРУКТУРНІ ТРАНСФОРМАЦІЇ В ПРОМИСЛОВОСТІ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

У першому розділі Теоретико-методологічні основи дослідження структурних трансформацій у промисловості регіону” узагальнено й систематизовано наукові підходи до дослідження структурних трансформацій у промисловості як підсистеми регіональної економіки, розкрито особливості трансформаційних процесів, які проявляються передусім у територіально-галузевій структурі промисловості регіону. Розкрито основи досліджень структурних зрушень в світлі теорій регіональної економіки та визначено природноресурсні й виробничоресурсні фактори трансформації структури промисловості Карпатського регіону України.

Детальне вивчення проблематики формування територіально-галузевої структури показало, що наукові праці вчених можуть бути згруповані в два дослідницькі напрями: 1) поглиблене вивчення конкретних галузей, галузевих та міжгалузевих комплексів, міжгалузевих зв’язків тощо; 2) розгляд системи галузей як єдиної цілісної системи економіки регіону, яка має свою територіальну проекцію на визначеній території. У залежності від того, що закладено в основу поділу, розглядають галузеву (або за видами економічної діяльності), секторальну (за агрегованими видами економічної діяльності) та територіальну структури економіки регіону. Під територіально-галузевою структурою слід розуміти сукупність видів промислової діяльності із зв’язками між ними, певною пропорційністю, просторово-часовими координатами розташування, а також характеризується ознаками динамічності, відкритості та змінності складом галузей.

 

Структурна трансформація промисловості – це сукупність процесів, що відбуваються в промисловості на територіальному і галузевому рівнях під впливом зовнішніх і внутрішніх чинників політичного, соціально-економічного, природного та демографічного характерів, і призводять до структурних змін як в підсистемі регіону «промисловість», так і в регіональній суспільній системі загалом. Встановлено, що структурна трансформація промисловості регіону може розвиватися за різноманітними сценаріями, її процеси можуть мати одне з двох полярних значень: інволюція-диверсифікація, дезінтеграція-інтеграція, дегенерація-генерація (рис. 1.). 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)