РОЗВИТОК КОРПОРАТИВНИХ СТРАТЕГІЙ В ГЛОБАЛЬНОМУ ІНВЕСТИЦІЙНОМУ СЕРЕДОВИЩІ




  • скачать файл:
Название:
РОЗВИТОК КОРПОРАТИВНИХ СТРАТЕГІЙ В ГЛОБАЛЬНОМУ ІНВЕСТИЦІЙНОМУ СЕРЕДОВИЩІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

У вступі обґрунтовано вибір теми дослідження та її актуальність, сформульовано мету, завдання й визначено об’єкт, предмет і методи дослідження, продемонстровано зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами, подано характеристику наукової новизни, практичного значення одержаних результатів й інформацію щодо апробації та впровадження результатів дисертаційної роботи.

У розділі 1 «Інвестиційна взаємодія суб’єктів міжнародних відносин у процесі інтернаціоналізації економічного розвитку» показано значення інвестицій у сучасній ринковій економіці як визначального фактора економічного зростання, проаналізовано основні концепції інтернаціоналізації компаній та теорії прямих зарубіжних інвестицій на основі їх синтезу, визначено світові детермінанти інтернаціоналізації інвестиційного процесу, узагальнено класифікацію міжнародних інвестиційних стратегій розвитку.

Узагальнення підходів до визначення категорій «інвестиції» та «міжнародні інвестиції» дало змогу порівняти різні позиції щодо розуміння їхньої економічної сутності, зумовлені специфікою конкретних історичних етапів розвитку і традиціями різних наукових шкіл. Досліджено еволюцію теорії прямих зарубіжних інвестицій та ТНК, які різняться за багатьма параметрами: аналізом статичної картини або використанням динамічного підходу, акцентом на макро- або мікроекономічних аспектах, орієнтацією на практичне застосування в діяльності ТНК чи у сфері державного регулювання зарубіжного інвестування, базування на виробничо-маркетинговій чи психологічно-поведінковій мотивації. У дисертації виявлено як продуктивні функції іноземного інвестування (розвиваючі, компенсаторні, позитивно-руйнівні), так і його можливі негативні впливи на економіку приймаючих країн, зокрема, набуття тіньових ознак.

З урахуванням сучасних теоретичних підходів до визначення інвестиційного процесу подано його авторську дефініцію та обґрунтовані характерні риси: орієнтація на майбутній дохід, ризиковість, безперервність, географічна диверсифікованість. Виявлено, що інвестиційні процеси активізуються в умовах сприятливого інвестиційного клімату.

До чинників інвестиційної привабливості країни належать: економічні, соціальні, політичні, правові, а для присвоєння державі інвестиційного рейтингу агентства враховують: платоспроможність держави, величину її зовнішнього та внутрішнього боргу, стабільність курсу національної валюти, величину експорту, золотовалютних резервів, рівень інфляції, стан бюджету, а також рівень та якість людського капіталу, на базі яких будь-яка держава, регіони та компанії здатні ефективно використовувати інвестиції.

 

Виявлено, що міжнародна інвестиційна стратегія корпорацій, ґрунтуючись на універсальних принципах фінансового менеджменту, орієнтована на максимізацію прибутків з мінімізацією ризиків, зростання вартості акціонерного капіталу, створення й підтримку конкурентних переваг на міжнародних ринках. Обґрунтовано, що вона є ключовою функціональною стратегією ТНК з особливостями в різних країнах, галузях та секторах. Підкреслено, що класичний підхід до ідентифікації стратегій залежно від особливостей бізнесу корпорації передбачає виокремлення стратегій зростання, стабілізації, захисту та скорочення. З огляду на те, що ТНК беруть участь у глобальному економічному суперництві, вони повинні дотримуватися глобальної інвестиційної стратегії (рис. 1), відсутність якої може спричинити втрату корпорацією своїх конкурентних переваг. 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)