МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЦТВОМ БАГАТОРІВНЕВИХ ІНТЕГРОВАНИХ СТРУКТУР ЛІСОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ




  • скачать файл:
Название:
МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ УПРАВЛІННЯ ВИРОБНИЦТВОМ БАГАТОРІВНЕВИХ ІНТЕГРОВАНИХ СТРУКТУР ЛІСОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, ступінь її розробленості в економічній літературі, зв’язок роботи з науковими програмами і темами, сформульовані мета та задачі дослідження, визначені предмет, об’єкт та методи дослідження, викладені наукова новизна, практичне значення і апробація результатів дослідження.

У розділі 1 «Теоретичні основи функціонування багаторівневих інтегрованих виробничих структур» на основі проведеного аналізу особливостей функціонування лісопромислового комплексу України встановлено, що підприємства ЛПК характеризуються високою трудомісткістю виробництва, великою часткою витрат на придбання, утримування та ремонт обладнання, придбання і постачання сировини. Низка підприємств ЛПК мають високу частку енергетичних витрат у загальних експлуатаційних і капітальних витратах, значні витрати енергії і палива на одиницю виробленої продукції. Подолання вказаних проблем функціонування підприємств ЛПК можливе шляхом створення ефективних інтегрованих структур, виконуючих комплекс робіт від лісозаготівлі, лісовідновлення і догляду за лісом, до вироблення і збуту продукції.

Встановлено необхідність комплексного перероблення деревини, постійного удосконалення технологій виробництва внаслідок змін потреб споживачів до якості продукції, цін внутрішнього та світового ринків, вирішення екологічних проблем.

Обґрунтовано, що управління БІС ЛПК повинно включати в себе підсистеми управління підприємствами, виробництвами, цехами і агрегатами, пов’язані в послідовні технологічні ланцюги, в яких існують як вертикальні, так і горизонтальні зв’язки. При цьому основними функціями перспективного планування є створення довгострокових програм розвитку і розміщення виробництв, освоєння лісосировинних ресурсів, обсягів випуску і видів лісоматеріалів, перспективних планів розподілу інвестицій, будівництва і реконструкції виробничих об’єктів, розрахунок необхідних для реалізації цих програм і планів фінансових і матеріальних ресурсів, прогнозування науково-технічного розвитку. Серед подібних задач виділено оптимізацію виробничої структури з метою комплексного використання деревини, оптимізацію темпів і пропорцій розвитку окремих виробництв, черговості освоєння лісосік (лісових ділянок), оптимальне розподілення інвестицій, оптимальне розміщення і впровадження виробничих потужностей.

Встановлено, що сучасна БІС ЛПК є складним організаційно-економічним, технічним і технологічним комплексом. Створення і функціонування інтегрованих підприємств призводить до серйозного ускладнення системи управління, збільшення «ланцюгів управління» і до значної залежності функціонування всієї системи від роботи окремих підсистем. Тому значно зростає необхідність узгоджених дій і оперативного прийняття рішень, підвищення ефективності планування і управління на рівні комплексу та окремих підприємств.

Доведено, що за наявності складних організаційно-економічних, технічних, технологічних процесів функціонування БІС ЛПК важливу роль набуває підтримка інформаційного забезпечення управління виробництвом. Це призводить до необхідності створення єдиного інформаційного простору БІС ЛПК, забезпечення створення і ефективного використання корпоративних інтегрованих систем управління підприємствами БІС ЛПК та інформаційно-аналітичних систем підтримки прийняття рішень.

У розділі 2 «Розроблення моделей планування і управління виробництвом БІС ЛПК» обґрунтовано необхідність розв’язання комплексу взаємозв’язаних задач планування і управління виробництвом багаторівневих інтегрованих структур ЛПК, що передбачають аналіз зовнішнього середовища, визначення фінансово-кредитної, інвестиційної і цінової політики БІС, оптимізацію виробничо-транспортної інфраструктури, створення єдиного інформаційного простору БІС, розвиток корпоративної і інтегрованої системи управління підприємствами, розроблення інформаційно-аналітичної системи підтримки прийняття рішень.

 

Розроблено модель управління виробництвом багаторівневих інтегрованих структур лісопромислового комплексу, що включає групу виробничих задач вибору технологій, пов’язаних із системою транспортних задач перевезення сировини, готової продукції, здатних забезпечити узгодження агрегованих показників роботи підприємств БІС в цілому.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)