ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ РЕГІОНАЛІЗАЦІЇ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ЕКОНОМІЧНОГО ПРОСТОРУ




  • скачать файл:
Название:
ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ РЕГІОНАЛІЗАЦІЇ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ЕКОНОМІЧНОГО ПРОСТОРУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У першому розділі «Теоретичні та організаційно-економічні засади формування конкурентних переваг України в контексті регіоналізації європейського економічного простору» подано результати вивчення економічної сутності конкурентних переваг і теоретичних основ ієрархічності їх формування на рівні мегаекономіки, проаналізовано інститут єврорегіонів як новітній засіб формування конкурентних переваг в системі міжнародного співробітництва, а також виявлено спільні та відмінні риси організаційних і економічних механізмів побудови конкурентних переваг методами регіональної політики ЄС та України.

Дослідження теоретичного підґрунтя формування конкурентних переваг України у контексті регіоналізації європейського економічного простору потребувало вивчення гносеологічних засад теорії конкуренції, переосмислення нових явищ і процесів, що відбуваються у світовому господарстві в умовах глобалізації, а також ідентифікації викликів, що постають перед країнами при формуванні нового світового економічного порядку. Зважаючи на низку означених проблем, систематизовано онтологічні уявлення про зміну природи конкуренції, на основі чого зроблено висновок про перенесення центрів конкуренції на регіональний рівень.

 

У процесі дослідження встановлено, що єдиного визначення конкурентних переваг на усіх рівнях світового господарства не існує. Це дозволило розглядати конкурентні переваги України в європейському економічному просторі як систему певних вигод і компетенцій, що відрізняють нашу країну від інших держав і формуються природними і набутими їх джерелами на тлі формування нового світового економічного порядку. Зважаючи на доведену ієрархічність побудови конкурентних переваг країни та їх супідрядність на мікро-, мезо-, макро- та мегарівнях, дослідження конкурентних переваг проводилося з використанням двох підходів: виявлення джерел походження конкурентних переваг та окреслення детермінант конкурентоспроможності країни (рис. 1).

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)