ФOРМУВАННЯ ЦIЛЬOВOГO ПOТEНЦIАЛУ РEГIOНАЛЬНOГO БУДIВEЛЬНOГO КЛАСТEРУ




  • скачать файл:
Название:
ФOРМУВАННЯ ЦIЛЬOВOГO ПOТEНЦIАЛУ РEГIOНАЛЬНOГO БУДIВEЛЬНOГO КЛАСТEРУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

У першому розділі «Теоретико-методичні засади формування цільового потенціалу регіонального кластеру» досліджено економічну сутність потенціалу регіону та вдосконалено підхід до моделі його формування, розкрито сутність кластерної форми регіональних об’єднань та проаналізовано процес створення регіонального кластеру з подальшим оцінюванням синергетичного ефекту його функціонування.

Важливою передумовою успішної економіки регіону є раціональне використання потенційних можливостей розвитку, наявність інтеграційних об’єднань, ефективна та прибуткова діяльність суб’єктів господарювання регіону.

Інтегральний потенціал регіону поєднує ресурси території, у відповідності з чим здійснено його класифікацію за такими елементами: природно-ресурсний, виробничий, демографічний, фінансовий, інноваційний, інформаційний, інвестиційний, трудовий елемент потенціалу регіону, а також власне територію з певним типом її організації.

 

Потенціал регіону розглядається як сукупність галузей промисловості, що діють в регіоні, підприємств та установ, що здійснюють виробництво промислової, сільськогосподарської, будівельної продукції, надають різні послуги. При цьому, цільовий потенціал визначено автором як сукупність потенційно максимальних можливостей інституціональної одиниці, що відповідає рівню найбільш ефективного використання ресурсів та резервів, тобто потенціал орієнтований на досягнення довгострокових цілей (рис. 1.). 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)