ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ МОЛОДІ




  • скачать файл:
Название:
ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ МОЛОДІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

    Розділ 1.ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, визначено предмет та об’єкт, сформульовано головну мету і завдання дослідження, розкрито загальну методику, наукову новизну, практичне значення отриманих результатів, їх апробацію і можливості практичного застосування.

У першому розділі “Теоретико-методологічні основи фінансового забезпечення соціального захисту молоді” розкрито теоретико-методологічні засади фінансового забезпечення соціального захисту молоді, конкретизовано зміст поняття “фінансове забезпечення соціального захисту молоді”, запропоновано класифікацію джерел фінансових ресурсів соціального захисту молоді в Україні, поглиблено методологічні основи дослідження.

Проведене дослідження існуючих в науковій літературі  підходів до визначення сутності понять “фінансове забезпечення соціального захисту молоді” дозволило здійснити його конкретизацію. В роботі аргументовано необхідність врахування превентивних заходів в процесі реалізації фінансового забезпечення соціального захисту молоді. Враховуючи вищезазначене, запропоновано поняття “фінансове забезпечення соціального захисту молоді” трактувати як формування цільових грошових фондів за рахунок фінансових ресурсів, акумульованих домогосподарствами, суб’єктами господарювання і державою та фінансування за рахунок цих фондів заходів, спрямованих на забезпечення соціальних, політичних та економічних прав і гарантій населення віком від 14 до 35 років, підтримку соціально-прийнятного рівня життя при настанні соціальних ризиків і превентивних механізмів щодо їх попередження. Це визначення розширює сфери застосування соціального захисту молодих громадян.

Враховуючи, що основними завданнями фінансового забезпечення соціального захисту молоді є забезпечення її здоров’я, добробуту, фізичного і духовного розвитку, доведено необхідність охоплення політикою соціального захисту молоді усіх сфер її життєдіяльності, а саме: політичної (що включає в себе формування політичних поглядів та ідеологічних переконань), економічної (сприяння зайнятості молоді), духовної (інтелектуальний розвиток, формування почуття гідності, оволодіння духовними і культурними цінностями), соціальної (охорону здоров’я, соціальну підтримку молодих сімей та молодих індивідів, підтримку молоді з особливими потребами, освіту, фізичний розвиток, спорт).

Обґрунтовано, що основною підставою для здійснення фінансового забезпечення соціального захисту молоді є наявність соціальних ризиків. Удосконалено їх типологізацію шляхом включення до переліку соціальних ризиків, визначених законодавчими актами, тих, з якими найчастіше стикаються молоді громадяни України і яким притаманні характерні риси соціальних ризиків: проблему доступності освіти, низького рівня здоров’я та фізичного розвитку молоді, проблему безробіття, бідності, відсутності житла і негативних настроїв суспільства.

Досліджено процеси фінансового забезпечення соціального захисту молоді, які передбачають застосування ефективних методів формування, мобілізації та використання фінансових ресурсів. В основу цього підходу закладений поділ усіх молодих громадян на групи залежно від їх потреб та джерел фінансування. Зважаючи на відмінність потреб кожної з вікових груп молоді, відрізняються джерела формування фінансових ресурсів і механізми фінансування  забезпечення цих потреб.

В роботі особливу увагу приділено побудові фінансового механізму соціального захисту молоді (рис. 1), в якому фінансове забезпечення розглянуто як його складова, що відображає збалансовану систему фінансових відносин між суб’єктами соціального захисту.

 

В результаті функціонування фінансового механізму держава отримує фінансові, інтелектуальні й трудові ресурси, частина яких спрямовується на формування грошових фондів соціального захисту молоді. Це зумовлює необхідність ефективного його функціонування та відображає взаємозалежність між різними його елементами.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)