РИНOК ПРAЦІ УКРAЇНИ В УМOВAХ ГЛOБAЛІЗAЦІЇ




  • скачать файл:
Название:
РИНOК ПРAЦІ УКРAЇНИ В УМOВAХ ГЛOБAЛІЗAЦІЇ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, ступінь її дослідження, визначено мету і основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, подано відомості щодо апробації результатів, публікацій, структури та обсягу роботи.

У розділі 1 «Теоретичні засади дослідження національного ринку праці в умовах глобалізації» досліджено теоретичні засади  функціонування ринку праці в умовах глобалізації та виділено об’єктивні основи національного ринку праці в умовах глобалізації. З метою формування цілісного системного підходу до аналізу ринку праці в умовах глобалізації в роботі визначено його особливості як відкритої системи. Останні полягають в тому, що: формується відкрита структура зайнятості; відбувається поглиблення сегментації ринку праці в міжнародному аспекті та на національних ринках; інтернаціоналізація зайнятості (поширення і розвиток ТНК); формуються міграційні потоки, що визначають глобальний попит на робочу силу різної кваліфікації та її пропозицію в міжнародному масштабі.

Компаративний аналіз існуючих наукових підходів до оцінки ефективності функціонування ринку праці дозволив констатувати, що їх спільним недоліком є неврахування глобалізаційних факторів впливу (міграція робочої сили, іноземне інвестування, створення ланок інфраструктури ринку праці), які, на наше переконання, є визначальними в сучасних умовах.

Такий висновок був зроблений на основі встановленого прямопропорційного тісного кореляційного зв’язку між індексом глобалізації і ефективністю ринку праці. Останнє дозволило провести оцінку ефективності ринку праці в Україні та визначити місце України серед інших країн світу в площині залежності індексу глобалізації та ефективності ринку праці. Визначено, що на сучасному етапі Україна відноситься до країн з низькою ефективністю ринку праці та низьким рівнем глобалізації. Однак, динаміка є позитивною.

 

Розділ 2 «Розвиток ринку праці в Україні в умовах глобалізації»  присвячений вивченню особливостей розвитку українського ринку праці в умовах глобалізації. Аналіз впливу глобалізації на структуру та розвиток вітчизняного ринку праці в роботі здійснювався шляхом визначення переваг та недоліків таких процесів: інформаційно-комунікаційних технологій; трудової міграції робочої сили; іноземного інвестування в економіку країни; створення іноземних компаній на території України; участі України в міжнародних організаціях (СОТ,ЄС); а також  інтеграції у європейський освітній простір.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)