УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ ТУРИСТИЧНИХ ПІДПРИЄМСТВ




  • скачать файл:
Название:
УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ ТУРИСТИЧНИХ ПІДПРИЄМСТВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено мету, завдання, предмет, об’єкт, сформульовано наукову новизну, відображено теоретичну та практичну значущість одержаних результатів дослідження, представлено дані про апробацію та основні публікації.

У розділі 1 «Теоретико-методологічні засади управління бізнес-процесами туристичних підприємств» узагальнено теоретичні положення та наукові підходи до управління бізнес-процесами.

   Поєднання понять «бізнес» та «процес» обумовило виникнення терміну «бізнес-процес», але при цьому докладний переклад означає діловий процес, комерційний процес, процес діяльності, що призводить до дискусійності даної проблеми. У процесі дослідження варіативності підходів до визначення даного терміну було встановлено, що ключовими елементами поняття бізнес-процесу є сукупність послідовних взаємопов’язаних видів діяльності (функцій, процедур, операцій), трансформація ресурсів у результати (продукт, послугу), наявність входу та виходу, повторюваність у часі (періодичність, циклічність),  створення цінності для споживача.

   Уточнено визначення бізнес-процесу, основна увага якого концентрується на послідовності окремих операцій та кінцевому споживачі, яким може виступати зовнішній (покупець продукту/послуги) та внутрішній споживач (отримувач вигод). Ґрунтуючись на особливостях управління туристичними підприємствами, було сформульоване визначення бізнес-процесу туристичного підприємства як взаємозалежної сукупності специфічних операцій (робіт), що трансформує вхідні ресурси у пропозицію, для задоволення попиту на туристичні послуги.    Узагальнення наукових підходів до тлумачення дефініції «управління» дозволило визначити сутність таких понять, як управління бізнес-процесами та управління бізнес-процесами туристичного підприємства, що являє собою управлінський вплив на процес формування пропозиції  туристичних послуг шляхом реалізації сукупності прийомів та заходів, які забезпечують ефективне та раціональне функціонування бізнес-процесів з метою повноцінного задоволення попиту на туристичні послуги.

     Виділено властивості бізнес-процесів, що є притаманними для туристичних підприємств, а саме організаційність, взаємозалежність, безперервність, паралельність, дискретність.    На основі доповнення класифікації бізнес-процесів такою ознакою, як «за функціями» та з урахуванням особливостей функціонування туристичних підприємств (рис. 1) сформовано перелік бізнес-процесів, основними з яких є формування та реалізація туристичного продукту, розробка туристичних маршрутів і екскурсійних програм, бронювання місць у готельних і транспортних підприємствах. Відповідно до виду туристичних підприємств, бізнес-процеси туроператорів відрізняються від турагентів, що обумовлено відмінністю функцій, які вони виконують, оскільки туроператори є постачальниками туристичних продуктів для турагентств, останні в свою чергу виконують роль посередника між туроператором та споживачем.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)