ЕВОЛЮЦІЯ КОНКУРЕНЦІЇ В ІННОВАЦІЙНІЙ ЕКОНОМІЦІ




  • скачать файл:
Название:
ЕВОЛЮЦІЯ КОНКУРЕНЦІЇ В ІННОВАЦІЙНІЙ ЕКОНОМІЦІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету, завдання, визначено предмет, об’єкт та методи дослідження, розкрито наукову новизну, окреслено практичну та теоретичну цінність одержаних результатів та форми їх апробації.

У розділі 1 «Теоретичні та методологічні основи дослідження еволюції конкуренції» аналізуються періоди еволюції конкуренції, зміни її форм, методів і засобів; систематизуються основні поняття: конкуренція, конкурентоспроможність, конкурентні переваги, фактори конкурентоспроможності. Розглядається антипод конкуренції – монополія та антимонопольні законодавства світу, в тому числі і України.

Еволюція теорії конкуренції закладена в історії розвитку суспільства. Сутність, форми і методи конкуренції зазнають неперервних змін, що відбуваються у зв’язку з постійним удосконаленням і ускладненням суспільних відносин. Природа ринкових відносин динамічна, що сприяє науковому аналізу еволюції теорії конкуренції, яка пройшла декілька етапів розвитку в історії економічної науки, збагачуючись і трансформуючись в нові моделі, що відповідають тому чи іншому рівню розвитку суспільства.

Виділення етапів розвитку теорії конкуренції і підходів до її вивчення є досить умовним через відсутність чіткої межі, яка зумовлена взаємозв’язком наведених концепцій, умовами розвитку тієї чи іншої країни (табл. 1). Однак ми вважаємо нижченаведений поділ раціональним, адже, як свідчить проведений ретроспективний аналіз розвитку теорії конкуренції, зазначені етапи розділені у часі. Якщо на початковій стадії конкуренція розглядалась, насамперед, як змагання за обмежені ресурси з метою найбільшого задоволення потреб, то тільки згодом предметом дослідження науковців стала структура ринку, мета діяльності, методи та результати ведення конкурентної боротьби.

Сучасні концепції конкуренції все більше ґрунтуються на розумінні сутності конкуренції як процесу управління конкурентними перевагами в ринковому середовищі. Інновації забезпечують найстійкіші конкурентні переваги і застосовуються в усіх сферах діяльності. Сучасними методами стратегічної поведінки компаній в більшій мірі є співробітництво в бізнесі, або уникнення відкритої конкурентної боротьби.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)