МЕТОДИ ТА МОДЕЛІ КОМПЛЕКСНОГО ІНФОРМАЦІЙНО-ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА В УМОВАХ РОЗВИТКУ ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ



Название:
МЕТОДИ ТА МОДЕЛІ КОМПЛЕКСНОГО ІНФОРМАЦІЙНО-ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА В УМОВАХ РОЗВИТКУ ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі наведена загальна характеристика роботи, яка підкреслює її актуальність, відповідність науковим програмам, наукову новизну та практичне значення, визначено об’єкт та предмет дослідження, сформульовані мета та задачі дослідження.

В першому розділі зроблено аналіз існуючих програмних та технічних засобів інформаційних технологій (ІТ) навчального процесу; виконано огляд існуючих публікацій по створенню ІТ навчального процесу та досліджено основні напрямки розвитку систем комп’ютерного навчання та контролю знань.

Виконано аналіз традиційних підходів до інформатизації навчального процесу, зокрема, створення засобів тестового контролю знань, організації дистанційного навчання, побудови систем підтримки навчального процесу та систем забезпечення повсякденної діяльності навчального закладу.

В розділі також проведено аналіз освітньої діяльності ВНЗ за умов відповідності навчального процесу вимогам кредитно-модульної системи організації навчального процесу. Показано, що відповідність цим вимогам неможлива без інформатизації навчального закладу, при цьому інформатизація навчального закладу не повинна обмежуватись тільки його освітньою та управлінською діяльністю – необхідна комплексна автоматизація і ефективний, надійний та швидкий обмін даними між підрозділами університету.

Другий розділ присвячено розробці методології дослідження, спрямованого на визначення напрямків розширення застосування інформаційних технологій в діяльності ВНЗ та створенню комплексного інформаційно-освітнього середовища ВНЗ (тобто такого, в структурі якого наявні різні інформаційні системи). Інформаційно-освітнє середовище ВНЗ подано сукупністю інформаційних складових, кожна з яких використовується в діяльності підрозділів і працівників ВНЗ (рис. 1), а також інформаційних процедур, які забезпечують формування цих інформаційних складових. Розглянуто функціональну модель комплексного інформаційно-освітнього середовища ВНЗ на верхньому рівні ієрархії як композиції інформаційних середовищ двох основних складових: підсистеми управлінської діяльності  ВНЗ і підсистеми управління процесом навчання і контролю знань. Зроблено висновок про необхідність першочергового розвитку підсистеми управління процесом навчання і контролю знань як необхідної передумови швидкого впровадження кредитно-модульної системи організації навчального процесу

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины