ГОСУДАРСТВЕННОЕ РЕГУЛИРОВАНИЕ ФОРМИРОВАНИЯ И ИСПОЛЬЗОВАНИЯ НАЦИОНАЛЬНОГО ДОХОДА УКРАИНЫ




  • скачать файл:
Название:
ГОСУДАРСТВЕННОЕ РЕГУЛИРОВАНИЕ ФОРМИРОВАНИЯ И ИСПОЛЬЗОВАНИЯ НАЦИОНАЛЬНОГО ДОХОДА УКРАИНЫ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У першому розділі «Теоретико-методичні засади регулювання процесів формування та розподілу національного доходу» розглянуто економічне поняття доходів, сутність національного доходу; досліджено теоретичні основи державного регулювання доходів від виробничої діяльності; розкрито методичні підходи до регулювання і використання національного доходу України.

Дослідження довели, що національний дохід - це сукупний дохід, отриманий від всіх суб'єктів господарювання за рік. Тобто  -  знову створена вартість у сфері матеріального і нематеріального виробництва, істотна частина якої акумулюється в державному бюджеті.

Встановлено, що розподіл національного доходу впливає на отримання додаткової вартості. З розподілом національного доходу створюються наступні факторні доходи: заробітна платня найманих працівників; грошові рентні доходи; чиста відсоткова ставка; орендна платня; доходи індивідуальних власників; прибутки господарюючих об'єктів.  

В процесі дослідження доведено, що одним з основних джерел формування національного доходу є прибуток отриманий промисловістю. Дохід господарюючих об'єктів утворюється від реалізації продукції, надання послуг, виконання робіт.  Доведено, що прибуток - як кінцевий фінансовий результат господарської діяльності, який характеризує ефективність виробництва, укріплює комерційний розрахунок, підвищує інтенсифікацію виробництва, сприяє зростанню національного доходу. Але, прибуток не дає повного уявлення про ефективність господарюючих об'єктів. Це можна здійснити за допомогою розрахунку відносного показника - рентабельності, який характеризує рівень ефективності роботи національного господарства.

Після розподілу національного доходу здійснюється його перерозподіл через механізм ціноутворення у сфері обігу товарів, сплати податків до державного бюджету і інших суспільних внесків. В процесі перерозподілу створюються вторинні доходи, де основним його виглядом є виплата пенсій, стипендій, заробітної платні працівникам бюджетної сфери. Також створюються кінцеві доходи необхідні для споживання і заощадження.

В умовах функціонування сучасної економічної системи України головна роль належить державному регулюванню, що вимагає використання нових організаційних, економічних, фінансових і управлінських підходів до поліпшення стану економіки держави. Тому в роботі сформовано поняття "державне регулювання", визначена його мета і сфери, рис. 1.

Ефективне державне регулювання національною економікою здійснюється за допомогою функції, які класифіковані і взаємодіють між собою: захист економічного правопорядку, цільова, стимулююча, нормативна, створення інфраструктури, перерозподіл доходів, коректуючи, контролююча, підтримка малого бізнесу, забезпечення екологічної безпеки, регулювання зовнішньоекономічної діяльності, підтримка фундаментальних наук, проведення науково-технічної і інноваційної політики.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)