МОДЕЛІ ФОРМУВАННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ СТРАТЕГІЇ ТУРИСТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА




  • скачать файл:
Название:
МОДЕЛІ ФОРМУВАННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ СТРАТЕГІЇ ТУРИСТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено мету і задачі, об’єкт, предмет і методи дослідження, відображено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.

У першому розділі«Теоретико-методичні основи формування маркетингової стратегії туристичного підприємства» – виявлено основні особливості розвитку туристичної галузі в Україні; проведено узагальнення сучасних економіко-математичних методів і моделей формування маркетингової стратегії туристичного підприємства.

Всебічний аналіз основних показників туристичної галузі України дозволив визначити кардинальні зрушення в цій сфері та позитивні тенденції в її розвитку. У 2011 р. домінував виїзний ринок, який збільшив свою частку в загальному ринку туристичних послуг з 57,01% у 2010 р. до 59,83% у 2011 р. При цьому сегмент внутрішнього туризму навпаки зменшився на 2,86% і складав у 2011 р. лише 25,64%. Водночас частка в’їзного туризму майже не змінилась. Загальний обсяг наданих послуг збільшився на 2,63% у 2011 р. порівняно з 2010 р. у зв’язку зі збільшенням обсягів наданих послуг в’їзного та виїзного туризму. Для активізації та пожвавлення розвитку туристичного сектора в Україні необхідні значні інвестиційні капіталовкладення у модернізацію як загальної, так і рекреаційної інфраструктури для підвищення їхньої якості. Діяльність суб’єктів туристичної діяльності повинна відповідати потребам ринку та бути орієнтована на їх задоволення. Тому для забезпечення сталого розвитку туристичної галузі України в умовах посилення конкуренції, збільшення попиту як на міжнародні, так і на внутрішні туристичні продукти, зростання вимог споживачів до наповнення, різноманітності та якості туристично-рекреаційних послуг дедалі більшого значення для суб’єктів турис-тичної діяльності набуває розробка науково обґрунтованої маркетингової стратегії.

В ході дослідження особливостей маркетингової стратегії туристичного підприємства було встановлено, що в їхній діяльності маркетинг ще й досі застосовується дуже рідко. Розробки маркетингових моделей для туристичних підприємств майже відсутні. Аналіз сучасних методів і моделей формування маркетингової стратегії туристичних підприємств свідчить про обмеженість їх використання. При цьому моделі, що вже існують у науковій літературі, мають певні обмеження та недоліки, головними серед яких є їхня складність для розуміння та необхідність значних витрат на реалізацію. Отже, відсутність чіткого модельного базису в науковій літературі ускладнює процес формування ефективної маркетингової стратегії для підприємств, зокрема туристичних.

У другому розділі«Моделі оцінки маркетингового середовища туристичного підприємства» розроблено комплекс моделей формування маркетингової стратегії туристичного підприємства; побудовано модель оцінки впливу макросередовища на діяльність туристичних підприємств регіону; розроблено моделі оцінки профілів споживачів з метою визначення основних переваг щодо вибору туристичних продуктів.

На основі аналізу процесу формування маркетингової стратегії (МС) підприємства його модель було сформовано у вигляді кортежу: <P, S, А, S*, G, R>, де 

 

P – множина цілей маркетингових стратегій; S – множина альтернативних маркетингових стратегій; А – модель аналізу маркетингового середовища; S* – модель вибору маркетингової стратегії; G – горизонт визначення МС; R – процедура оцінки ефективності МС. Формалізована постановка процесу формування ефективної маркетингової стратегії має такий вигляд:

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)