РОЗВИТОК МІЖНАРОДНИХ ГОСПОДАРСЬКИХ ЛОГІСТИЧНИХ КОМПЛЕКСІВ В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
Название:
РОЗВИТОК МІЖНАРОДНИХ ГОСПОДАРСЬКИХ ЛОГІСТИЧНИХ КОМПЛЕКСІВ В УКРАЇНІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету й завдання дисертаційного дослідження, визначено об’єкт, предмет, методологічну та інформаційну основу роботи, визначено наукову новизну і практичне значення одержаних результатів.

У першому розділі «Теоретичні основи дослідження міжнародних господарських логістичних комплексів» розглядається економічна природа МГЛК з урахуванням основних теоретичних підходів до визначення їх сутності, обґрунтовується систематизація видів та структура МГЛК, аналізуються передумови й особливості їх формування.

         Сутність МГЛК досліджується з позиції цілісної системи знань про їх формування, функціонування та управління. На основі аналізу різних підходів до їх характеристики дається авторське визначення поняття «міжнародний господарський логістичний комплекс», який розглядається, по-перше, як  відносини вітчизняних та іноземних девелоперських компаній з приводу забезпечення раціонального функціонування спільних господарських об’єктів комерційної нерухомості, основною функцією яких є надання транспортно-логістичних послуг учасникам міжнародної економічної діяльності. По-друге, як унікальна комбінація фірм і організацій, що інформаційно-технологічно пов’язані між собою, діяльність яких спрямована на розширення техніко-технологічних можливостей учасників та підвищення регіональної галузевої конкурентоспроможності. Відзначено, що МГЛК вирізняються високим рівнем конкурентоспроможності та є неформальним об’єднанням зусиль різних суб’єктів: приватних компаній, держави, іноземних та національних інвесторів, представників різних форм власності.

Встановлені сучасні тенденції господарювання, згідно з якими світовий ринок транспортно-логістичних послуг прагне до інтермодальних транспортно-логістичних систем, інтегрованих за видами транспорту в регіональному аспекті. Інтеграція транспортно-логістичних систем ґрунтується на глобальній уніфікації і стандартизації модулів, що входять у склад транспортно-логістичної системи. Виявлено, що в більшості країн світу будівництво МГЛК має підтримку уряду і відбувається з посиланням на урядові плани,  спрямовані на розвиток інфраструктури окремих регіонів. Здебільшого ініціатором будівництва МГЛК є громадський сектор, який, створивши акціонерну спілку, розробляє проекти МГЛК спільно з локальним і регіональним самоуправлінням.

 

Зазначено, що створення МГЛК збільшує продуктивність, рівень інновацій та конкурентоспроможність транспортно-логістичних компаній певної країни. З’ясовано, що ядром багатьох МГЛК є управляючі компанії. З їх розвитком багато країн Європи пов’язують підвищення своєї конкурентоспроможності на світових ринках міжнародних послуг у галузі перевезення вантажів, будівництва офісно-складських об’єктів, проектуванні й розвитку транспортно-логістичної інфраструктури. Безсумнівним є те, що формування й розвиток МГЛК впливатимуть на зміну місця нашої країни у системі світового господарства, а приєднання України до процесів глобалізації світової економіки характеризується її структурною перебудовою, зміною балансу між економічними центрами, зростанням ролі регіональних економік, розвитком нових технологій. Вітчизняній економіці ця перебудова, з одного боку, створить нові можливості для розвитку міжнародних інтеграційних зв’язків, розширення позицій на світових ринках, з другого – підсилить вимоги до її конкурентоспроможності, здатності до інноваційного оновлення і масштабного залучення інвестицій у розвиток транспортно-логістичної інфраструктури, зокрема МГЛК. Для цього треба подолати низку проблем (табл. 1), які мають специфічний характер та не забезпечують можливості їх ефективного розвитку в нашій країні. 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)