СИСТЕМА МЕДИКО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ ХВОРИМ З ХРОНІЧНИМ ВІРУСНИМ ГЕПАТИТОМ В УМОВАХ СТАЦІОНАРНОГО ЛІКУВАННЯ



Название:
СИСТЕМА МЕДИКО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ ХВОРИМ З ХРОНІЧНИМ ВІРУСНИМ ГЕПАТИТОМ В УМОВАХ СТАЦІОНАРНОГО ЛІКУВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ

 

Дизайн дослідження та характеристика обстежених. Дослідження проводилося на базі КЛПУ «Міська інфекційна лікарня м. Димітрова Донецької області» протягом 2010 – 2012 рр. та проходило у два етапи: психодіагностики та медико-психологічної допомоги.

На першому етапі було обстежено 128 пацієнтів з ХВГ, які проходили лікування у стаціонарі (рис. 1). Критеріями невключення були наявність клінічно окреслених клінічних розладів на момент госпіталізації, досвід вживання психоактивних речовин в анамнезі та інфікування вірусним гепатитом через ін’єкційні наркотики, ВІЛ/СНІД, когнітивна дисфункція.

У заходах медико-психологічної допомоги – другий етап – прийняли участь 71,9% хворих, які проходили психологічне обстеження – група 1, 28,1% пацієнтів, які відмовилися від участі, склали контрольну групу 2.

На 3-му місяці лікування обстежувані були планово оглянуті лікарем-психіатром у зв’язку з ризиком інтерферон-індукованої депресії на фоні противірусної терапії. У обох групах було виявлено пацієнтів з даним типом депресивних розладів (33,7% хворих у підгрупі 1Д+ та 38,9% - підгрупі 2Д+) та без них (відповідно 66,3% у підгрупі 1Д− та 61,1% - підгрупі 2Д−).

 

Перед випискою зі стаціонару проводилося ретестування хворих з оцінкою психологічного статусу, та контролем ефективності проведених заходів медико-психологічної допомоги. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины