МЕДИКО-ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА ОНКОЛОГІЧНИМ ХВОРИМ, ЯКІ ПЕРЕНЕСЛИ ХІРУРГІЧНЕ ВТРУЧАННЯ З ФОРМУВАННЯМ КИШКОВОЇ СТОМИ



Название:
МЕДИКО-ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА ОНКОЛОГІЧНИМ ХВОРИМ, ЯКІ ПЕРЕНЕСЛИ ХІРУРГІЧНЕ ВТРУЧАННЯ З ФОРМУВАННЯМ КИШКОВОЇ СТОМИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ

 

Дизайн дослідження та характеристика обстежених. На базі Харківського обласного клінічного онкологічного центру протягом 2010 – 2012 років на основі інформованої згоди та з дотриманням принципів етики та деонтології проведено обстеження 120 онкологічних пацієнтів
(62 чоловіків – 51,7% та 58 жінок – 48,3%), яким було проведено хірургічне втручання з приводу КРР з виведенням кишкової стоми. Дослідження проходило у два етапи: психодіагностичного та медико-психологічної допомоги (рис. 1). На другому етапі роботи хворі були розділені на 2 групи в залежності від участі у розроблених заходах. Групу втручання склали 89 осіб (74,2%): 43 чоловіків (підгрупа 1а) та 46 жінок (підгрупа 2б). 31 пацієнт (25,8%), які відмовилися від участі в медико-психологічних заходах, склали контрольну групу (19 чоловіків – підгрупа 1б та 12 жінок – підгрупа 2б).

 

У відповідності до завдань дослідження психодіагностичні процедури проводилися у перед- та ранньому післяопераційному періодах, а також перед випискою хворих зі стаціонару. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины