ОСОБЛИВОСТІ ЖИТТЄСТІЙКОСТІ У ХВОРИХ З ТРАВМАМИ ОПОРНО-РУХОВОГО АПАРАТУ ТА ЇЇ ПСИХОКОРЕКЦІЯ



Название:
ОСОБЛИВОСТІ ЖИТТЄСТІЙКОСТІ У ХВОРИХ З ТРАВМАМИ ОПОРНО-РУХОВОГО АПАРАТУ ТА ЇЇ ПСИХОКОРЕКЦІЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Характеристика контингентів дослідження. За умови інформованої згоди протягом 2010-2012 рр. за програмою дисертаційного дослідження було обстежено 112 пацієнтів з травмами ОРА. Дослідження проводилося на базі ортопедо-травматологічного відділення Дорожньої клінічної лікарні №1 ПЗЗ м. Києва.

Критерії включення пацієнтів у дослідження: травма ОРА легкого або середнього ступеня тяжкості; активний працездатний вік. Критеріями виключення були: наявність черепно-мозкової травми; алкогольне та наркотичне сп’яніння на момент надходження до стаціонару або зловживання психоактивними речовинами в анамнезі; тяжкі соматичні та психічні захворювання, поточні та в анамнезі.

 

Дослідження проходило у декілька етапів (рис. 1). На етапі обстеження усі хворі заповнювали мультимодальну карту дослідження хворого з травмою ОРА. За результатами дослідження ЖС були виділені групи з низькими показниками ЖС (≤81 балів) – 82 (73,2%) хворих, та 30 (26,7%) хворих – з високими показниками ЖС (≥82 балів). Дані групи порівнювалися між собою за типами психологічних реакцій на стрес, пов'язаних з травмою, суб’єктивною оцінкою больових відчуттів, рівнем стресового навантаження та рівнем алекситимії.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины