БЮДЖЕТНО-ПОДАТКОВА ПОЛІТИКА В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ



Название:
БЮДЖЕТНО-ПОДАТКОВА ПОЛІТИКА В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЇ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі дисертаційної роботи розкрито актуальність теми дослідження, сформульовано його мету та завдання, визначено об’єкт та предмет, наукову новизну і практичне значення одержаних результатів дослідження.

У першому розділі «Теоретико-методологічні аспекти бюджетно-податкової політики як інструменту регулювання економічних процесів» розкрито роль бюджетно-податкової політики як інструменту регулювання економічних процесів в країнах з розвинутою та трансформаційною економікою, узагальнено та систематизовано досвід щодо перерозподілу ресурсів через бюджетну систему, формування бюджетно-податкової політики за умов трансформації економіки.

Формування бюджетно-податкової політики як інструменту системи регулювання економічних процесів зумовлює необхідність теоретичного узагальнення та поглиблення підходів щодо визначення її ролі у забезпеченні економічного зростання та добробуту населення.

В достатній мірі обґрунтовано, що бюджетно-податкова політика є вагомою складовою фінансової політики та здійснює вплив на соціально-економічний розвиток країни. Згідно з положеннями кейнсіанської теорії бюджетно-податкова політика застосовується державою як інструмент впливу на рівень сукупного попиту в економіці з метою досягнення основних економічних цілей, у тому числі економічного зростання, стимулювання зайнятості та забезпечення цінової стабільності. Бюджетно-податкова політика здійснює фіскальну, регулюючу та стимулюючу функції, забезпечуючи економічну спроможність держави виконувати покладені на неї функції та регулювати економічні процеси, визначає напрями розвитку економічної системи. Рівень результативності бюджетно-податкової політики залежить від економічних умов розвитку країни та визначених пріоритетів.

На основі теоретичних положень та практичних застосувань досліджено та обґрунтовано, що одним з вагомих питань для забезпечення збалансованого розвитку фінансової системи є визначення якісних та кількісних характеристик впливу інструментів бюджетно-податкової політики на економічний та соціальний розвиток країни.

 

Досвід країн з розвинутою та трансформаційною економікою свідчить, що бюджетно-податкова політика потребує постійного удосконалення та адаптації до змін інституційного середовища фінансово-економічної системи. Важливим є подальший розвиток підходів щодо використання її інструментів з урахуванням макроекономічних тенденцій, особливостей структури та стану економіки на окремому етапі її розвитку. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины