НAПРЯМИ ФОРМУВAННЯ ТA ОЦIНКИ ПОТЕНЦIAЛУ РЕГIОНУ




  • скачать файл:
Название:
НAПРЯМИ ФОРМУВAННЯ ТA ОЦIНКИ ПОТЕНЦIAЛУ РЕГIОНУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ зміст ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У першому розділі «Науково-методичні засади формування потенціалу регіону» надано характеристику існуючим науковим підходам щодо трактування поняття «потенціал регіону», визначено його складові та подана їхня характеристика; розглянуто існуючі підходи щодо формування потенціалу регіону; запропоновано концептуальні положення щодо формування потенціалу регіону.

У процесі вивчення різних підходів щодо трактування сутності поняття «потенціал» виявлено, що переважає однобічний підхід стосовно трактування даного поняття – як до сукупності ресурсів, або як до здатності господарської системи випускати продукцію, або ж як до спроможності продуктивних сил досягти певного ефекту. Виходячи з проведеного дослідження сутності поняття «потенціал», можна стверджувати, що термін «потенціал регіону» і «потенціал» не є тотожними. Поняття «потенціал регіону» має характеристики, що відрізняють його від терміну «потенціал», тому що потенціал регіону, є вужчим поняттям, ніж сам термін потенціал. Під потенціалом регіону пропонується розуміти сукупність різних видів ресурсних можливостей, властивих регіону, управління ними для досягнення спільної мети регіонального та державного розвитку. Потенціал регіону це комплекс взаємопов’язаних можливостей, інструментарію, що забезпечує ефективне використання потенціалу регіону (рис.1).

Зроблено висновок, що ефективне використання потенціалу регіону забезпечує його конкурентоспроможність. Тому, також під потенціалом регіону запропоновано розуміти сукупність ресурсів, необхідну та достатню для функціонування регіону, під яким розуміються складові потенціалу регіону; комплекс можливостей, тобто сукупність сприятливих чинників зовнішнього та внутрішнього середовища, які при своєчасному розпізнанні забезпечать найвищу ефективність використання потенціалу регіону; інструментарій, необхідний для ефективної реалізації ресурсів та можливостей. Встановлено, що серед наявних підходів щодо формування потенціалу регіону найбільш доцільно використовувати напрями системного, структурного та маркетингового підходів.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)