Формування та використання інвестиційних ресурсів інституційними інвесторами



Название:
Формування та використання інвестиційних ресурсів інституційними інвесторами
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено мету, предмет і об’єкт, сформульовано задачі дослідження, розкрито методи, відображено наукову новизну, практичну значущість отриманих результатів та їх апробацію.

У першому розділі – «Теоретичні положення функціонування інституційних інвесторів щодо формування і використання інвестиційних ресурсів» – уточнено теоретичні положення, визначено характеристики функціонування інституційних інвесторів та удосконалено їх класифікацію; узагальнено світовий досвід з формування і використання інвестиційних ресурсів інституційними інвесторами.

На основі аналізу існуючого теоретичного підґрунтя узагальнено визначення поняття «інституційний інвестор», з використанням морфологічного аналізу уточнено його визначення, що полягає у розумінні інвестиційного інвестора як економічного суб‘єкта, що здійснює операції на ринках капіталів з залученими коштами (інвестиційними ресурсами) індивідуальних та колективних інвесторів для подальшого їх інвестування за визначеними напрямками з метою отримання доходу вкладниками цих коштів від раціонального управління активами таких суб‘єктів компанією з управління активами. Головний акцент у визначенні сутності поняття зосереджено на отриманні доходу вкладниками коштів від раціонального управління активами, оскільки від обґрунтованості обрання компанії з управління залежить кінцева мета діяльності інституційного інвестора. Визначено основні функції інституційних інвесторів: ефективний розподіл фінансових ресурсів, акумуляція заощаджень, зниження інформаційних витрат, зменшення витрат контролю за інвестиціями, диверсифікація ризиків.

У результаті дослідження теоретичних положень щодо видів інституційних інвесторів доведено відсутність їх єдиної вичерпної типології, оскільки до інституційних інвесторів відносять як пенсійні фонди, страхові компанії, фінансові компанії, так і довірчі товариства, інвестиційні компанії, інститути спільного інвестування, що включають пайові та корпоративні інвестиційні фонди. Враховуючи існуючі класифікаційні ознаки щодо визначення видів інституційних інвесторів, запропоновано типологію їх видів на вітчизняному ринку інституційного інвестування 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины