ФІНАНСОВИЙ МЕХАНІЗМ ФУНКЦІОНУВАННЯ ІНСТИТУТІВ СПІЛЬНОГО ІНВЕСТУВАННЯ



Название:
ФІНАНСОВИЙ МЕХАНІЗМ ФУНКЦІОНУВАННЯ ІНСТИТУТІВ СПІЛЬНОГО ІНВЕСТУВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст дисертації

У дисертаційній роботі подано нове вирішення наукового завдання оцінки й удосконалення фінансового механізму функціонування інститутів спільного інвестування: обґрунтовано методичні рекомендації щодо впровадження міжнародних стандартів оцінки фінансових результатів діяльності інститутів спільного інвестування; удосконалено методичні підходи до визначення інвестиційного рейтингу акцій інвестиційного портфеля активів та розрахунку справедливої вартості об’єкта інвестування за прямими інвестиціями.

У першому розділі «Теоретичні основи фінансового механізму функціонування інститутів спільного інвестування» визначено роль і місце  інститутів спільного інвестування у структурі фінансового ринку, формалізовано фінансовий механізм функціонування інститутів спільного інвестування в Україні, обґрунтовано концепцію вдосконалення фінансового механізму функціонування інститутів спільного інвестування.

Аналіз існуючих підходів до трактування фінансових посередників свідчить про відсутність єдиної думки щодо їх класифікаційного розподілу як у теоретичному, так і в практичному аспектах. Встановлено, що при дослідженні небанківського фінансового сектору лише перелічуються фінансові інститути без урахування напрямів та сутності функціонування останніх, що не дозволяє відобразити особливості та специфіку послуг, які надаються ними. Доведено, що основним недоліком класифікації небанківських фінансових посередників є нечіткий їх розподіл на групи за відсутності єдиного принципу відбору. Запропоновано групування таких фінансових посередників за спеціалізацією, що дозволило виробити індивідуальні підходи до трактування окремих видів посередників і розглядати їх за класифікаційними ознаками (кредитні операції, інвестиційні операції, договірні операції, страхування). Організаційну структуру ІСІ наведено на рис. 1.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины