ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТНОЇ СТРАТЕГІЇ АВІАКОМПАНІЇ НА СВІТОВОМУ РИНКУ АВІАПЕРЕВЕЗЕНЬ




  • скачать файл:
Название:
ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТНОЇ СТРАТЕГІЇ АВІАКОМПАНІЇ НА СВІТОВОМУ РИНКУ АВІАПЕРЕВЕЗЕНЬ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційного дослідження, його ціль, задачі, представлено методичну та інформаційну основи дослідження, сформульовано наукову новизну, практичну цінність отриманих результатів, описані форми їх апробації і практичного використання.

У розділі 1 «Теоретичні засади формування конкурентних світогосподарських відносин в умовах глобалізації» розкрито термінологічну, змістовну сутність конкуренції й конкурентоспроможності, пов'язаної з розвитком економіки й суспільства, з історією становлення обміну, виробництва й розподілу товарів і послуг, з рівнем розвитку науково-технічного прогресу. Дослідження етапів  розвитку теорії конкуренції дозволяє виділити потреби суспільства в розумінні ролі конкуренції в ринковій економіці, процесів, пов'язаних з поводженням компанії на ринку. При цьому, дисертантом досліджено теоретичні аспекти, тенденції та закономірності посилення ролі конкуренції, що визначає необхідність додаткового вивчення найбільш значимих факторів зовнішнього середовища.

Визначено проблему усвідомлення стратегічних цілей компанії, які виступають як нормативні умови формування стратегії, що є складним завданням для будь-якої компанії. Складність пов'язана із суперечливістю інтересів різних груп, зацікавлених у діяльності компанії, з різновекторністю цілей (одержання високого прибутку в короткостроковому періоді або створення передумов довгострокового зростання), з їх ієрархічністю й суперечливістю.

Формування можливих стратегічних альтернатив на базі запропонованої класифікації є основою для вироблення обґрунтованої стратегії конкуренції авіакомпанії, конкретизація якої відбувається залежно від цільових настанов компанії щодо її конкурентної позиції на авіаринку.

Збільшення потужності кожної конкуруючої компанії та втримання нею своєї ринкової частки, а також підвищення кількості компаній, що працюють на даному галузевому сегменті приводить до коливання загальної інтегральної оцінки, тобто зміни інтенсивності конкуренції в галузі, що може здійснюватися в межах від -1 (усі фактори послаблять свою дію і інтенсивність конкуренції в галузі значно зменшиться) до +1 (всі фактори підсилять свої дії, інтенсивність конкуренції в галузі збільшиться). Влучення експертної оцінки в інтервал від -0,2 до +0,2 характеризує розвиток рівня сили конкуренції як відносно стабільне.

Визначено парадигму прийняття управлінських рішень в авіакомпанії для визначення кореляції стратегічних напрямів ринку і авіакомпанії (рис. 1).

 

Принципові відмінності управлінських рішень в області маркетингу й конкуренції рівня бізнес-одиниці від рішень функціонального рівня полягають у тому, що крім фіксації поточної ринкової ситуації на рівні бізнес-одиниці передбачається формування можливих стратегічних альтернатив розвитку бізнесу на основі зібраної й проаналізованої інформації про зовнішнє й внутрішнє середовище компанії й побудованих прогнозів (сценаріїв) розвитку галузі й бізнесу.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)