ІНФРАСТРУКТУРНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В РЕГІОНАХ




  • скачать файл:
Название:
ІНФРАСТРУКТУРНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В РЕГІОНАХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету, завдання, об’єкт та предмет дослідження, охарактеризовано ступінь наукової новизни, практичну цінність отриманих результатів, їх теоретичне та практичне значення, ступінь та характер апробацій.

У першому розділі «Теоретичні засади інфраструктурного забезпечення інвестиційної діяльності в регіонах» досліджено сутність інвестиційної діяльності в умовах трансформаційних перетворень та її регіональний вимір, визначено теоретичні основи інфраструктурного забезпечення інвестиційної діяльності в регіонах, розглянуто методичні підходи до оцінки її інфраструктурного забезпечення.

Теоретичні дослідження щодо стимулювання інвестиційної діяльності в регіонах і активізації інвестиційного процесу довели необхідність врахування таких особливостей останнього: різноманітність учасників; наявність сприятливого інвестиційного клімату; велика кількість інвестиційних та фінансових посередників; виокремлення функції держави в інвестиційній діяльності. Встановлено, що інвестиційна діяльність в регіоні відбувається в рамках інвестиційного комплексу, який є системою, де створюються основи сталого розвитку регіонів. Метою сучасного інвестиційного комплексу є не просте забезпечення потоку інвестицій, а відродження економічного обігу, завдяки комплексним інвестиціям у розвиток підприємств. Основним завданням є створення таких умов інвестування, за яких буде зростати обсяг інвестицій у регіони. Для здійснення інвестиційної діяльності необхідні суб’єкти, які повинні мати достатній потенціал для трансформації інвестиційних ресурсів. Застосування інституціонального підходу до оцінки інвестиційної діяльності в регіонах дозволило стверджувати, що її ефективність залежить від механізму узгодження дій між складовими інвестиційного процесу, зокрема: проектами, інвестиціями, підрядниками, посередниками, покупцями. Виходячи з цього, доцільно розглядати інвестиційний комплекс у розрізі фаз інвестиційного циклу, що надасть можливість врахувати характер кінцевої продукції.

В роботі доведено, що інфраструктура інвестиційної діяльності регіону складається з учасників та складових (рис. 1). Встановлення особливостей функціонування та взаємодії цієї інфраструктури на рівні регіону дозволило надати визначення інфраструктурного забезпечення інвестиційної діяльності регіону як безперервного процесу удосконалення взаємовідносин і взаємодії між учасниками інфраструктури інвестиційної діяльності регіону, що лежить в основі активізації інвестиційних процесів, збалансованого розвитку і прогресу економіки регіонів, якісного поліпшення їх соціального стану. Такий підхід дозволяє здійснювати об’єктивний аналіз інвестиційної діяльності у регіоні та прогнозувати її зміни з урахуванням коригування функцій інфраструктури.

Встановлено, що до принципів формування інфраструктурного забезпечення інвестиційної діяльності в регіонах необхідно віднести такі: гнучкість; стабільність та послідовність політики інфраструктурного розвитку; ефект масштабу; синергетична дія всіх елементів; функціональне призначення та вплив кожного елемента на розвиток інвестиційного комплексу регіону відповідно до визначених функцій і задач; комунікативність між учасниками.

З метою спрощення підходів до оцінки інфраструктурного забезпечення інвестиційної діяльності в регіонах, групування та ранжування регіонів за рівнем розвитку інфраструктури автором було обґрунтовано ознаки класифікації учасників інфраструктури за їх функціональним призначенням (рис. 1).

Доведено, що основу розмежування класифікації становить розподіл учасників за видами інфраструктури, яка сприяє функціонуванню та розвитку інвестиційної діяльності в регіональному вимірі. У зв’язку з цим
 учасників інфраструктури розмежовано за рахунок виділення груп за їх участю в інвестиційному процесі, а саме: основні учасники – підприємства та установи, що безпосередньо беруть участь в інвестиційному процесі, та допоміжні учасники, які забезпечують функціонування і розвиток основних
учасників.

Обґрунтовано, що діяльність учасників інфраструктури щодо реалізації інвестиційних рішень обумовлена їх метою та мотивами функціонування в інвестиційному середовищі та потребує перебудови стратегії регіонального управління для забезпечення економічної стабільності регіонів. В дисертації запропоновано методичний підхід до інфраструктурного забезпечення інвестиційної діяльності в регіонах (рис. 2), що включає визначення теоретичних основ інфраструктурного забезпечення інвестиційної діяльності в регіонах, його моніторинг і формування стратегії дій та зміни. Автором обґрунтований показник інфраструктурного забезпечення інвестиційної діяльності, для розрахунку якого використовуються індекси, що характеризують динаміку діяльності учасників інфраструктури.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)