ПОЛІПШЕННЯ ПОКАЗНИКІВ ТЕХНІКО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ АВТОБУСІВ МАЛОГО КЛАСУ



Название:
ПОЛІПШЕННЯ ПОКАЗНИКІВ ТЕХНІКО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ АВТОБУСІВ МАЛОГО КЛАСУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ


У вступі обґрунтовано вибір теми, її актуальність, сформульовано мету, задачі, наукову новизну та практичне значення результатів дослідження, визначено об'єкт і предмет дослідження.


У першому розділі проведено аналіз тенденцій автобусобудування. Встановлено, що в Україні створюються нові автобусобудівні заводи, на яких виготовляються в основному автобуси малого класу. У наш час і в найближчому майбутньому ці автобуси користуватимуться великим попитом. Зокрема на ВАТ «Черкаський автобус» стрімко збільшуються темпи виробництва. На цьому заводі, як і на багатьох інших заводах закуповуються силові агрегати, що використовують на японських або китайських вантажних автомобілях. До складу цих силових агрегатів входять дизелі як з наддувом, так і без наддуву.


Проаналізовано особливості режимів руху автобусів ВАТ «Черкаський автобус» у містах. Ці автобуси за паспортними даними можуть розвивати швидкість до 105 км/год, хоча в місті швидкість обмежується на рівні 60 км/год. Такі невідповідності параметрів системи «двигун-трансмісія» експлуатаційним умовам стають причиною погіршення динаміки автобуса, його паливної економічності та збільшення викидів ШР. Тому, доцільно для конкретного двигуна вибирати трансмісію з відповідними передаточними числами, а при необхідності й розробити нову.


Для визначення передаточних чисел трансмісії існує багато методик, що відрізняються принципами розрахунку. Використання тої чи іншої методики вибору передаточних чисел в конкретному випадку призводить до покращення або погіршення окремих показників техніко-експлуатаційних властивостей автобуса. Однак, комплексного дослідження для вибору конструктивних параметрів системи «двигун-трансмісія» міських автобусів малого класу на основі порівняльної оцінки показників ТШВ, паливної економічності та викидів ШР не проводилось, що і обумовлює актуальність і доцільність таких досліджень.


 


Другий розділ присвячений розробці методики вибору конструктивних параметрів системи «двигун-трансмісія» на основі порівняльної оцінки показників ТШВ, паливної економічності та викидів ШР автобусів малого класу. В основі розробленої методики лежить математична модель, розроблена в НТУ. Ця модель уточнена для руху автобуса в режимах міського їздового циклу, яка дозволяє досліджувати вплив особливостей зміни циклової подачі палива дизеля з наддувом і без наддуву та передаточних чисел КП та головної передачі на показники  ТШВ, паливної економічності та викиди ШР автобуса на міських маршрутах.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины