ПІДВИЩЕННЯ НАДІЙНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ КОМПЛЕКСУ ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ ДЛЯ БУРІННЯ СВЕРДЛОВИН :



Название:
ПІДВИЩЕННЯ НАДІЙНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ КОМПЛЕКСУ ЕЛЕКТРОТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ ДЛЯ БУРІННЯ СВЕРДЛОВИН
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст роботи


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, вказано зв'язок роботи з науковими програмами, темами та планами, сформульовано мету і завдання, об’єкт і предмет досліджень, наведено методи виконання досліджень, викладено наукову новизну та практичне значення отриманих результатів роботи, вказано особистий внесок здобувача, наведено відомості про впровадження результатів роботи, їх апробацію та публікації.


У першому розділі охарактеризовано сукупність електрообладнання СЕП ЕБ. Доцільність застосування ЕБ на родовищах Прикарпаття обумовлена важкими геологічними умовами, наявністю гірських порід різної твердості, значними та різними глибинами і кутами залягання продуктивних пластів. Тому з метою підвищення рівня видобутку вуглеводнів ефективним є спорудження похило-спрямованих та горизонтальних свердловин. Однак, незважаючи на переваги електробуріння, існують певні недоліки цього виду буріння, а саме малий міжремонтний період ЕБ та низький рівень надійності струмопідводу.


Також проведено аналіз інформації щодо дослідження надійності функціонування та підвищення її рівня для електрообладнання в цілому та електробурового обладнання зокрема. Аналіз досліджень науковців (І. Базовський, Дж. Ендрені, Р. Барлоу, І. Рябінін, В. Зорін та ін.) показав, що основною задачею теорії надійності є розробка та вивчення методів забезпечення ефективності роботи різних об’єктів в процесі їхньої експлуатації, а також у визначенні та вивченні кількісних характеристик надійності та їхнього зв’язку з показниками економічності. У роботах Б.Меньшова, М.Єршова аналіз надійності нафтогазових об’єктів проводився переважно для умов Крайньої Півночі та Західного Сибіру з врахуванням характерних природнокліматичних факторів, тому розроблені рекомендації щодо забезпечення надійності бурового обладнання не є ефективними для родовищ України. Праці українських науковців присвячені розрахунку надійності електропостачання вузлів навантаження з урахуванням трьох видів відмов (А. Ковальов), використанню графо-аналітичного розрахунку схем надійності на ЕОМ (С. Бевз, В. Войтко), дослідженням впливу показників якості електроенергії на рівень надійності електрообладнання (І. Жежеленко, Ю. Саєнко). З метою аналізу та прогнозування надійності електрообладнання доцільним є проведення технічної діагностики обладнання (В. Кутін, Б. Мокін, В. Грабко).


Однак класичні підходи теорії надійності з використанням ретроспективних статистичних даних про відмови обладнання на сьогодні не є достатньо ефективними. Необхідно оперувати параметрами, які б відображали тенденцію до виникнення відмови.


 


У другому розділі проаналізовано чинники, які впливають на надійність електрообладнання БУ. На сьогодні електрообладнання для буріння свердловин працює на межі свого терміну експлуатації. Тому було визначено характерні причини відмов елементів комплексу електрообладнання для буріння свердловин з врахуванням умов Прикарпатського регіону (табл. 1). Також здійснено аналіз статистичних даних про відмови обладнання СЕП ЕБ, який дав змогу виявити причини відмов основних складових елементів, які трапляються найчастіше (рис. 1, рис. 2). Малонадійними елементами системи живлення електробурів є струмоприймачі (СПр), пристрої контролю ізоляції (ПКІ), кабельні секції (КС). Основну частину відмов цього обладнання зумовлює пошкодження кабельного вводу, що пояснюється низькою якістю кабельного вводу, недотриманням правил технічного обслуговування приєднання «струмоприймач – квадратна штанга», а також високою температурою на вибої.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне