ОДНОПЕРЕХІДНІ УЗАГАЛЬНЕНІ ПЕРЕТВОРЮВАЧІ ІММІТАНСУ ДЛЯ ДАВАЧІВ ФІЗИЧНИХ ВЕЛИЧИН ТА КОМПОНЕНТІВ ОБЧИСЛЮВАЛЬНИХ ПРИСТРОЇВ :



Название:
ОДНОПЕРЕХІДНІ УЗАГАЛЬНЕНІ ПЕРЕТВОРЮВАЧІ ІММІТАНСУ ДЛЯ ДАВАЧІВ ФІЗИЧНИХ ВЕЛИЧИН ТА КОМПОНЕНТІВ ОБЧИСЛЮВАЛЬНИХ ПРИСТРОЇВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, зазначено її зв'язок з науковими програмами, планами та темами, сформульовано мету та напрямок досліджень, відзначено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, надано інформацію про їх впровадження, апробацію та публікації.


У першому розділі проведено огляд стану створення давачів та компонентів обчислювальних пристроїв з використанням одноперехідних транзисторних структур (ОТС). Схеми на основі одноперехідного транзистора (ОТ) характеризується простотою, надійністю, низьким рівнем завад, широким діапазоном робочих температур, високою стабільністю частоти та низькою вартістю. При цьому основним недоліком ОТ є низьке значення граничної частоти, що призводить до обмеження функціональних можливостей пристроїв на його основі. Подолати цей недолік можна шляхом використання ОТС, які мають низькоомну область бази та працюють на високих частотах, що характерно для польового транзистора (ПТ), який працює при прямому зміщенні затвору. В результаті огляду літератури виявлено відсутність досліджень властивостей ОТ як узагальненого перетворювача іммітансу (УПІ), а ці  властивості відкривають нові можливості для реалізації давачів і компонентів обчислювальних пристроїв з підвищеною добротністю, температурною стабільністю, завадостійкістю та зменшеним енергоспоживанням.


 


У другому розділі отримано математичну модель УПІ на основі фізичних процесів, що протікають в ОТ на високих частотах.  Для трьох схем включення УПІ із застосуванням ОТС розроблено математичні моделі: (1) – для схеми із загальною першою базою, (2) – для схеми із загальним емітером, (3) – для схеми із загальною другою базою.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины