БАГАТОКОМІРКОВИЙ ТРАНЗИСТОРНИЙ ПЕРЕТВОРЮВАЧ ЗІ СПІЛЬНИМ ВИКОРИСТАННЯМ БЕЗПЕРЕРВНОГО ТА ІМПУЛЬСНОГО КЕРУВАННЯ ДЛЯ КОНТАКТНОГО МІКРОЗВАРЮВАННЯ



Название:
БАГАТОКОМІРКОВИЙ ТРАНЗИСТОРНИЙ ПЕРЕТВОРЮВАЧ ЗІ СПІЛЬНИМ ВИКОРИСТАННЯМ БЕЗПЕРЕРВНОГО ТА ІМПУЛЬСНОГО КЕРУВАННЯ ДЛЯ КОНТАКТНОГО МІКРОЗВАРЮВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету і задачі дисертаційної роботи, описано об'єкт, предмет і методи дослідження. Сформульовано наукову новизну отриманих результатів, відображено їх практичне значення, відзначено особистий внесок здобувача.


 


У першому розділі проведено огляд відомих принципів побудови транзисторних перетворювачів установок контактного мікрозварювання та способів керування ними, який дозволив виявити переваги та недоліки існуючих рішень та виділити рішення, які можуть розглядатись як прототипи.


Найбільш перспективним визнане поєднання багатокоміркового принципу побудови перетворювача зі спільним (безперервно-імпульсним) способом керування, що має привести до досягнення поставленої в дисертаційній роботі мети.


Побудова транзисторного перетворювача у вигляді багатокоміркової структури забезпечить можливість нарощування його потужності шляхом паралельного з’єднання уніфікованих модулів (комірок).


Спільне використання безперервного та імпульсного способів керування силовими транзисторами перетворювача дозволить поєднати переваги обох способів: забезпечити високу точність відтворення форми струму згідно з заданим законом та високу енергоефективність.


Перевірці та підтвердженню вказаних ідей за допомогою математичного, імітаційного та фізичного моделювання присвячено наступні розділи дисертаційної роботи.


 


У другому розділі проведено синтез багатокоміркової структури транзисторного перетворювача (рис. 1), кожна комірка якої включає елементарні перетворювачі з безперервним та імпульсним керуванням (рис. 2).


 


Запропоновано принцип керування комірками перетворювача, у відповідності з яким комірки підключаються до навантаження поступово, по мірі збільшення сигналу завдання, при цьому кожна комірка спочатку працює в безперервному режимі, а після досягнення заданого максимального рівня струму Imax – в імпульсному, тобто в кожний момент часу тільки одна комірка формує струм в безперервному режимі, а інші – в імпульсному. Застосування такого принципу передбачає те, що комірка, яка працює в безперервному режимі, одночасно формує струм з високою точністю у відповідності з сигналом завдання та компенсує спотворення форми струму, які створюють комірки, що працюють в імпульсному режимі.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины