Напряженно-деформированное состояние сталебетонных круглых плит :



Название:
Напряженно-деформированное состояние сталебетонных круглых плит
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

1)   зміст РоБОТи


 


У вступі дано обґрунтування актуальності теми дисертації, наведені загальна характеристика роботи та її основні положення, наукова новизна і практичне значення.


У першому розділі виконано аналіз досліджень в галузі міцності та пластичності бетону в умовах плоского напруженого стану; узагальнені та проаналізовані конструкції із зовнішнім армуванням, існуючі способи розрахунку плит; наводяться висновки та завдання майбутніх досліджень.


В даний час разом з удосконаленням залізобетонних конструкцій традиційного типу останнім часом увагу вітчизняних і зарубіжних дослідників приваблює вивчення принципово нових видів несучих елементів, до числа яких відносяться конструкції із зовнішнім армуванням.


Вивченню властивостей конструкцій із зовнішнім армуванням листовою сталлю присвячені роботи Аншина Л.З., Барабаша В.М., Бердичевського Г.І., Бочагова В.П., Васильєва О.П., Воронкова Р.В., Залєсова А.С., Клименко Ф.Є., Лавсена Р.М., Людковського І.Г., Онга К.С., ., Портера М.Л., Санжаровського Р.С., Скоробогатова С.М Стороженко Л.І., Стрілецького М.М., Чихладзе Е.Д., Шагіна О.Л., та інших.


Ці роботи сприяли дослідженню різних сторін складного питання - оцінки несучої здатності сталебетонних конструкцій.


Досвід останніх двох десятків років свідчить про ефективність зовнішнього армування в згинальних елементах, яке стало можливим завдяки розвитку і практичному застосуванню способів об'єднання різних матеріалів. По-перше, зосередження робочої арматури у зовнішній грані розтягнутої зони бетону призводить до зменшення висоти перерізу і зниження власної ваги конструкції, що помітно по відношенню до залізобетонних елементів з багаторядним армуванням. По-друге, зовнішня листова арматура, при монолітному способі виконання робіт, може виконувати функції несучої опалубки, підмостя, тобто істотно знижувати витрати праці та додаткових матеріалів при виконанні монтажних робіт. По-третє, листова арматура, крім силових, може виконувати ізоляційні функції при будівництві об'єктів, до конструкцій яких, пред'являються вимоги непроникності для рідин, газів і випромінювань.


Незважаючи на очевидну ефективність, розглянуті сталебетонні конструкції мають і ряд недоліків. Найбільш суттєвим з них є недолік, обумовлений малою корозійної стійкістю і вогнестійкістю. У той же час, слід зазначити, що в практиці є достатній досвід боротьби із зазначеними недоліками. Це використання оцинкованих листів, різних захисних покриттів (в тому числі і лакофарбових), алюмінієвих сплавів замість сталі. Для забезпечення необхідної вогнестійкості відкриту поверхню листової арматури покривають спеціальними покриттями, що спучуються від дії вогню, екранного захисту (влаштування підвісної стелі).


 


Другий розділ присвячено теоретичному дослідженню несучої здатності круглих сталебетонних плит обпертих шарнірно по контуру. Розглянуті питання є розвитком теорії і методів деформування сталебетонних пластин, розроблених д.т.н., проф. Чихладзе Е.Д.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины