РОЗРОБЛЕННЯ СИСТЕМИ ПІДТРИМКИ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ ДЛЯ УПРАВЛІННЯ МАКАРОННИМ ВИРОБНИЦТВОМ



Название:
РОЗРОБЛЕННЯ СИСТЕМИ ПІДТРИМКИ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ ДЛЯ УПРАВЛІННЯ МАКАРОННИМ ВИРОБНИЦТВОМ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтована актуальність роботи, визначено об’єкт та предмет дослідження, сформульовані мета і завдання дослідження, визначено наукову новизну й практичну цінність роботи, наведені відомості про практичну реалізацію й апробацію результатів роботи.


Перший розділ присвячений аналізу системи управління (СУ) макаронним виробництвом, існуючих підходів та практичних розробок використання СППР та формулюванню задач для наукових досліджень.


Проведено дослідження діяльності макаронного підприємства на прикладі ВАТ «Макаронна фабрика» з використанням системного аналізу та виділено управління виробництвом як ключову функцію, що потребує підвищення ефективності в сучасних економічних умовах. Виявлено особливості макаронного виробництва, що полягають у використанні спорідненої сировини й рецептури для виготовлення різних видів макаронних виробів, тривалих термінах придатності готової продукції та неритмічності надходження замовлень, що призводить до частого коригування оперативних планів й виробничих завдань. Все це вимагає швидкого реагування на побажання замовників, що потребує гнучкості виробництва та найбільшої уваги з точки зору удосконалення й забезпечення підтримки прийняття ефективних управлінських рішень.


Для ефективного управління макаронним виробництвом доцільним є розроблення СППР, що забезпечить інформаційну підтримку та вирішення задач управління. За результатами аналізу сучасних засобів інтелектуалізації та автоматизації процесів підтримки прийняття управлінських рішень встановлено, що при розробленні СППР доцільно використовувати наступні підходи та методології: людино-машинні процедури, методології баз та сховищ даних, інтелектуальний аналіз даних, генетичні алгоритми та клієнт-серверні технології.


У другому розділі проводяться дослідження та моделювання СУ макаронним виробництвом з метою виявлення основних задач прийняття рішень, їх формалізації та вибору методів розв’язання.


Застосовуючи методологію структурного аналізу і проектування SADT та інструментальний CASE-засіб AllFusion ВPwin, розроблено функціональну модель організації та управління макаронним виробництвом. Для виявлення основних функцій управління та задач прийняття рішень проведено декомпозицію СУ макаронним виробництвом.


Функціональна модель розроблена з необхідним ступенем деталізації функцій СУ виробництвом, які в свою чергу відображають свої взаємовідносини через об’єкти системи. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины