Формування шорсткості обробленої поверхні при кінцевому циліндричному фрезеруванні тонкостінних елементів деталей



Название:
Формування шорсткості обробленої поверхні при кінцевому циліндричному фрезеруванні тонкостінних елементів деталей
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі дана загальна характеристика роботи, обґрунтовано її актуальність, сформульовано мету і задачі досліджень, визначено наукову новизну і практичне значення отриманих результатів, наведено інформацію про апробацію та публікації основних результатів роботи.


У першому розділі обґрунтовано використання терміну тонкостінна деталь замість термінів маложорстка або нежорстка деталь. Встановлено, що коливальні процеси при фрезеруванні тонкостінної деталі визначаються в основному трьома її параметрами: статичною жорсткістю, частотою власних коливань та логарифмічним декрементом згасаючих коливань. Визначено, що при фрезеруванні тонкостінних деталей визначальний вплив на шорсткість оброблюваної поверхні мають її коливання відносно інструменту.


На основі аналізу наукових праць Кашіріна О.І., Кучми Л.К., Клауча Д.М., Ельясберга М.Є., Кудінова В.О., Ташліцкого Н.І., Жаркова І.Г., Кедрова С.С., Петракова Ю.В., Клименко С.А., Струтинського В.Б., Равської Н.С., Залоги В.О., Мироненко Є.В., Панчука В.Г., Васіна С.О., Свініна В.М., Оборського Г.О., Tlusty J., Altintas Y., Budak E., Seguy S., Raja Izamshah та ін. представлено сучасні уявлення про виникнення коливань під час механічної обробки та методи зниження їх інтенсивності. З’ясовано, що при фрезеруванні тонкостінних деталей можлива поява як вимушених коливань, викликаних періодичним врізанням зубом фрези, так і регенеративних автоколивань, що пов’язані з обробкою по вібраційному сліду, залишеному на поверхні різання попереднім зубом.


Проведений аналіз апаратури та датчиків для дослідів динамічних процесів в технологічних системах верстатів та обґрунтовано використання індуктивних датчиків для досліджень. Зроблено висновок про те, що для розробки рекомендацій щодо покращення якості обробленої поверхні тонкостінних деталей необхідно встановити основні закономірності збудження коливань і формування шорсткості обробленої поверхні при їх фрезеруванні.


У другому розділі описані методи та умови проведення експериментів по фрезеруванню тонкостінних деталей. Дослідження проводили на спеціально розробленому стенді (рис. 1), який дозволяє роздільно розглядати вплив режимів фрезерування та характеристик ПС деталі на коливання та шорсткість обробленої поверхні деталі.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины