ОБРАЗОВАНИЕ БИОГАЗА НА ПОЛИГОНАХ ТВЕРДЫХ БЫТОВЫХ ОТХОДОВ УКРАИНЫ И ОЦЕНКА ПОТЕНЦИАЛА ЕГО ЭНЕРГЕТИЧЕСКОГО ИСПОЛЬЗОВАНИЯ :



Название:
ОБРАЗОВАНИЕ БИОГАЗА НА ПОЛИГОНАХ ТВЕРДЫХ БЫТОВЫХ ОТХОДОВ УКРАИНЫ И ОЦЕНКА ПОТЕНЦИАЛА ЕГО ЭНЕРГЕТИЧЕСКОГО ИСПОЛЬЗОВАНИЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обгрунтовано актуальність теми, сформульовано мету і завдання досліджень, показано наукову новизну і практичне значення виконаної роботи, представлено відомості про її апробацію і публікацію результатів дослідження.


У першому розділі виконано огляд використання технологій енергетичного використання БГ з полігонів ТПВ в світі, аналіз проблеми оцінки і прогнозування газоутворення на полігонах ТПВ, зроблено висновок про те, що прогностичні моделі часто призводять до переоцінки газоутворення, особливо в країнах з низькими стандартами експлуатації полігонів. Обгрунтовано актуальність розробки методологічних основ для техніко-економічної оцінки і проектування систем збору і енергетичної утилізації БГ в Україні: дослідження особливостей газоутворення і розробки моделей для прогнозування потенціалу утворення БГ на полігонах ТПВ України, оцінки існуючого потенціалу енергетичного використання БГ і можливостей його нарощування, техніко-економічної оцінки енергетичного використання БГ з полігонів ТПВ в Україні.


У другому розділі проведено аналіз фізико-хімічних і біологічних процесів в тілі полігону і впливу різних факторів на процес утворення БГ. Виконано аналіз існуючих теоретичних і експериментальних методів оцінки утворення БГ (математичне моделювання; польові дослідження газоутворення; лабораторні дослідження зразків відходів і процесів біологічного розкладання органічної речовини).


Обрано методи проведення лабораторних і польових експериментальних досліджень газоутворення для застосування в роботі. В якості об'єктів дослідження обрано шість полігонів ТПВ в п'яти містах України з населенням понад 200 тис. жителів (табл.1), описано схеми проведення досліджень. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины